Τα «τσούγκρισε» με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός- θα συμφωνήσουν Μαρικάκης- Αλαφούζος; | AEK Fans Blog

Τα «τσούγκρισε» με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός- θα συμφωνήσουν Μαρικάκης- Αλαφούζος;

Written By geopu21 on Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016 | 21:47

Ο Βασίλης Βέργης γράφει γιατί ο Παναθηναϊκός θεωρεί ότι… δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα, γι αυτό δεν πράττει ό,τι η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ στο πλευρό των «12», και εξηγεί γιατί οι «πράσινοι» έχουν ρίξει το βάρος τους τώρα στο θέμα της αλλαγής της ΚΕΔ.

Όχι, μην πιστέψεις κανείς ότι ο τίτλος «σημαίνει» πως αίφνης ο Παναθηναϊκος εγκατέλειψε τη «συμμαχία» και τάχθηκε στο… πλευρό του Ολυμπιακού και της διοίκησης Γκιρτζίκη στην ΕΠΟ. Αυτά δεν γίνονται! Πιο εύκολα μπορεί να βγει ο ήλιος από την δύση παρά να συμπορευθούν για ποδοσφαιρικό θέμα ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Πόσο μάλλον για αυτό που αποτελεί «ακρόπολη» και τιτλοφορείται «εξυγίανση του ποδοσφαίρου και αλλαγή του καθεστώτος στην Ομοσπονδία».

Τούτο όμως δεν σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός συμφωνεί σε όλα με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ και… τούμπαλιν. Άλλο «σύμμαχοι για τον κοινό σκοπό» άλλο συνοδοιπόροι σε όλα. Μπορεί, λοιπόν, η ΑΕΚ (πριν από λίγες ώρες) και ο ΠΑΟΚ (πριν από λίγες ημέρες) να τάχθηκαν δημόσια με ανακοίνωσή του στο πλευρό των «12» ΠΑΕ όμως δεν θα πρέπει να περιμένουμε ανάλογη ανακοίνωση και από τον Παναθηναϊκό.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμμετάσχουμε στο επόμενο πρωτάθλημα μόνο και μόνο για να ανακυκλώνουμε τη σημερινή κατάσταση της πλήρους αναξιοπιστίας και να αποτελούμε τους συμμέτοχους αλλά και συνένοχους της διαφθοράς, που καταγγέλλεται πλέον από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και από την ίδια την κοινωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ η οποία εξέφρασε δημόσια την στήριξή της, ουσιαστικά και την συμμετοχή της, σε αυτό που προ ημερών είχε δηλώσει ο Χρήστος Πανόπουλος εκφράζοντας 12 ΠΑΕ. Δηλαδή πως από τη στιγμή που δεν έγιναν δεκτές από την ΕΠΟ οι προτάσεις τους για επαγγελματική διαιτησία (και όχι μόνο) δεν υπάρχει λόγος να «κατέβουν» στο επόμενο πρωτάθλημα.

Μπορεί οι δύο από τους τρεις της «συμμαχίας» να πλαισίωσαν την κίνηση των «12» με δημόσια τοποθέτηση-δέσμευσή τους, αλλά όπως είναι αυτή τη στιγμή τα δεδομένα οι «14» δεν θα γίνουν… «15»! Στον Παναθηναϊκό θεωρούν ότι η συγκεκριμένη απειλή των «12» προς την ΕΠΟ δεν πρόκειται να υλοποιηθεί. Υπερασπίζονται την άποψή τους στο ότι αρκετοί εκ των ιδιοκτητών «στηρίζουν» τα οικονομικά των ΠΑΕ τους στα χρήματα που τους δίνει η ΝΟVA. Και πως από τη στιγμή που το συνδρομητικό κανάλι θα ενεργοποιήσει (ή θα απειλήσει με ενεργοποίηση) τις ρήτρες κόβοντας χιλιάδες ευρώ από μία ομάδα η οποία δεν θα κατέβει στο πρωτάθλημα, τότε ο ιδιοκτήτης της θα κάνει αμέσως πίσω. Βεβαίως εδώ πρέπει να προσθέσουμε ότι και η ΝΟVA έχει εκφράσει δημόσια την θέση της ότι πρέπει να αλλάξει το «προϊόν»-πρωτάθλημα διαφορετικά δεν έχει κανένα λόγο να πληρώνει 41 εκατ. ευρώ ετησίως!

Το δεδομένο πάντως είναι ότι στον Παναθηναϊκό πιστεύουν πως η συγκεκριμένη απειλή των «12» (όχι των δύο «μεγάλων») προς την ΕΠΟ δεν πρόκειται να υλοποιηθεί γιατί στο τέλος του δρόμου κάποιοι θα κάνουν πίσω εξαιτίας των… οικονομικών. Εκτιμούν ότι άλλος είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουν ως Παναθηναϊκός κι αυτός περνάει τόσο μέσα από τις συνεχείς επαφές και συζητήσεις ενόψει της κρίσιμης γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ στις 24 Ιουνίου (και όσα εκεί θα προκύψουν με τη στάση των Ενώσεων), όσο -κυρίως- μέσα από την ΑΛΛΑΓΗ της σύνθεσης της ΚΕΔ πριν, φυσικά, από την έναρξη του επόμενου πρωταθλήματος. Οι «πράσινοι» εκτιμούν -κι έχουν απόλυτο δίκιο σε αυτό όπως πολλακις έχουμε επισημάνει- ότι δεν είναι δυνατόν (και μάλιστα με το τεταμένο κλίμα που υπάρχει) να ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα με πίνακες διαιτητών που θα έχουν καταρτίσει ο Φραγκίσκος Σωμαρακάκης και η… παρέα του.

Πρόσφατα τοποθετήθηκε με δηλώσεις του ο Γιώργος Σπανός για την αναγκαιότητα να υπάρξει μια ΚΕΔ «Κοινής Αποδοχής» από τις δύο πλευρές η οποία θα προχωρήσει στην αξιολόγηση των διαιτητών. Την ίδια ώρα που η διοίκηση Γκιρτζίκη… επεξεργάζεται πως θα αλλάξει όσα ισχύουν με τα όρια ηλικίας των διαιτητών ώστε να «ικανοποιήσει» επιθυμίες Ενώσεων και να «πάρει» υπέρ της τις ψήφους αυτών! Και ταυτόχρονα απειλεί ανοιχτά (και… θεσμικά) ότι όποια ομάδα δεν κατέβει στο πρωτάθλημα θα αντικατασταθεί από άλλη της Football League.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, θεωρεί ως βασική προτεραιότητα την αλλαγή της σύνθεση της ΚΕΔ και πάνω σε αυτό το δρόμο δουλεύει. Όχι προς την κατεύθυνση της «απειλής» για μη συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Ταυτόχρονα παρακολουθεί με… προσοχή τη διαμάχη ανάμεσα στον Σταύρο Κοντονή και στην ΕΠΟ, αφού εκτιμούν πως ο υφυπουργός σε συνεργασία με την ΦΙΦΑ μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα με τους τρόπους που στο sdna.gr έχουμε αποκαλύψει πως ήδη συζητούνται.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του είναι… κλασικά «απέναντι» σε όλα (και όλους) αυτά. Στηρίζει απόλυτα τη διοίκηση Γκιρτζίκη και… προφανώς δεν θα ήθελε να αλλάξει τίποτα ούτε ως προς την υπάρχουσα σύνθεση της ΚΕΔ του Σωμαρακάκη ενόψει του καταρτισμού των πινάκων διαιτητών του νέου πρωταθλήματος…

*sdna.gr

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε και εσείς την γνώμη σας!

Recommended site for football streaming: First Row Sports

Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds! Close

Powered By | blogger widgets

 
Copyright © 2010 - 2016. AEK Fans Blog - All Rights Reserved
Created by Dimitris Pourn