Τεράστιο πρόστιμο από Nova στη Super League! | AEK Fans Blog

Τεράστιο πρόστιμο από Nova στη Super League!

Written By geopu21 on Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016 | 23:04

Στην ενεργοποίηση της ρήτρας σε βάρος της Super League αποφάσισε να προχωρήσει η Nova ζητώντας 1,2 εκατ. ευρώ μετά την αλλαγή του προγράμματος των playoffs. Τι απάντησε ο συνεταιρισμός. 

Στα άκρα με Super League η Nova! Όπως αποκαλύπτει η Live Sport, το συνδρομητικό κανάλι προχώρησε στην ενεργοποίηση της ρήτρας που προβλέπεται στη μεταξύ τους σύμβαση και αξιώνει 1,2 εκατ. ευρώ για την τροποποίηση του προγράμματος των playoffs.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nova, Πάνος Παπαδόπουλος, με επιστολή του στις 16 ΠΑΕ του συνεταιρισμού αναφέρει πως η τροποποίηση του προγράμματος έγινε «… αδικαιολόγητα και αντισυμβατικά» και «για λόγους που ουδόλως αφορούν τη συνδρομητική μας πλατφόρμα και σε ευθεία αντίθεση με τις συμβατικές δεσμεύσεις».

Το ποσό (1,2 εκατ. ευρώ) προκύπτει από την ενεργοποίηση της ποινικής ρήτρας των 300.000 ευρώ «για καθεμιά από τις τέσσερις παραβιάσεις ανά αγωνιστική μέρα (κι όχι ανά αγώνα playoffs όπως θα μπορούσαμε», ενώ η Nova αξιώνει να καταβληθεί μέσα σε 20 μέρες. Αν, δε, οι ΠΑΕ αρνηθούν να καταβάλουν το ποσό αυτό, «… η εταιρεία μας θα δικαιούται να εκπέσει το ποσό της καθεμιάς και όλων των ποινικών ρητρών από την αμέσως επόμενη προβλεπόμενη δόση».

Η πλευρά του συνεταιρισμού με απάντησή της χαρακτηρίζει την ποινική ρήτρα παράνομη κι αντισυμβατική κι εφόσον δεν ανακληθεί, απειλεί ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια. Όπως αναφέρει η Super League, η ευθύνη για την τροποποίηση του προγράμματος δεν ήταν δική της, αλλά της Πολιτείας και της ΕΠΟ.

Η Nova δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ακόμα και να «σπάσει» το συμβόλαιο της με τη Super League κι εφόσον φτάσει στα άκρα, θα κρατήσει μόνο τις 5-6 πιο εμπορικές ομάδες. Πάντως στην απάντηση προς το συνεταιρισμό, το συνδρομητικό κανάλι αφήνει «παράθυρο» να μην επιβληθεί το πρόστιμο. «Δεδομένων των συζητήσεών μας, με σκοπό να συμφωνήσουμε σε μία σειρά κοινά αποδεκτών ενεργειών και μέτρων που θα οδηγήσουν στην ουσιαστική αναβάθμιση του πρωταθλήματος και στην ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας και της αξιοπιστίας του, εφόσον οι συζητήσεις αυτές καταλήξουν άμεσα κι επιτυχώς κι όσα μέτρα αποφασισθούν, εφαρμοστούν πλήρως από την πλευρά σας, τότε θα μπορούσαμε να επανεξετάσουμε καλόπιστα το παραπάνω ζήτημα», τονίζεται.

Αυτό ερμηνεύεται ως προσπάθεια της Nova να εξασφαλίσει τη συγκατάθεση της Super League ώστε να μειωθεί ο αριθμός των ομάδων από 16 σε 14 ή ακόμη και 12, να αναδεικνύεται ΚΑΙ ο πρωταθλητής μέσα από τα playoffs αλλά να υπάρξουν και play out.

*sport-fm.gr

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε και εσείς την γνώμη σας!

Recommended site for football streaming: First Row Sports

Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds! Close

Powered By | blogger widgets

 
Copyright © 2010 - 2016. AEK Fans Blog - All Rights Reserved
Created by Dimitris Pourn