Απίστευτο: Το πρωτάθλημα Ιταλίας για το 1915 αλλάζει χέρια! | AEK Fans Blog

Απίστευτο: Το πρωτάθλημα Ιταλίας για το 1915 αλλάζει χέρια!

Written By Juker on Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016 | 21:32

Ο τίτλος του πρωταθλήματος της Serie A της σεζόν 1914-15 ανήκει στη Τζένοα, μπορεί όμως να απονεμηθεί και στη Λάτσιο, με τους Γενοβέζους να μην ρισκάρουν να χάσουν κάτι. 


Αναμφισβήτητα δεν αρκεί για να κατευνάσει τα πνεύματα μεταξύ των οπαδών της ομάδας της Ρώμης και του προέδρου του συλλόγου, δεν παύει, ωστόσο να είναι μία μεγάλη ικανοποίηση για το κλαμπ.

Η «υπόθεση» αφορά το πρωτάθλημα του 1915, το οποίο απονεμήθηκε στην Τζένοα και αμφισβητήθηκε από μία αίτηση-αναφορά, υπογεγραμμένη από 30.000 «tifosi».

Η ιστορία

Το πρωτάθλημα 1914-15 στην Ιταλία, είχε διακοπεί για λόγους πολέμου, πριν από την αναμέτρηση που θα έκρινε τον πρωταθλητή, μεταξύ της νικήτριας του ομίλου του Βορρά, που ήταν η Τζένοα, και του νικητή του ομίλου των ομάδων του κέντρου και του Νότου, της Λάτσιο.

Oι «γαλάζιοι» είχαν κατακτήσει το μετάλλιο του πρωταθλητή κεντρικής Ιταλίας σε ακολουθία των αποτελεσμάτων εντός αγωνιστικού χώρου και της απόσυρσης της Λούκα (κλαμπ από την Τοσκάνη), ενώ οι Γενοβέζοι ήταν πρώτοι στην βαθμολογία τη στιγμή της κήρυξης του Α' Παγκοσμίου Πολέμου (ξεκίνησε τον Αύγουστο του 1914, η Ιταλία όμως «μπήκε» το 1915) και έτσι παρέμειναν.

Mε ένα διάταγμα που εκδόθηκε μετά τον «Μεγάλο Πόλεμο», η ιταλική Ομοσπονδία αποφάσισε να εκχωρήσει τον τίτλο του πρωταθλητή στους «ροσομπλού». Η αιτιολογία ήταν πολύ απλή. Η Τζένοα θεωρούταν καλύτερη ομάδα. Ο λόγος αυτός όμως, σύμφωνα με όσους υπέγραψαν την ένσταση, δεν ήταν επαρκής, έτσι φτάσαμε στην προσφυγή 101 χρόνια μετά.

Η απόφαση

Για την εξέταση της υπόθεσης, συστήθηκε επιτροπή από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κάρλο Ταβέκιο, αποτελούμενη από τον δικηγόρο Σαντόρο (πρόεδρος) και από τα μέλη Τσιρίλο, Γκρέκο, Μαστροκόλα και Σφεράτσα. To όργανο αυτό παρέδωσε την έκθεσή του, καθορίζοντας ως «προφανείς παραλείψεις» τις παρατυπίες στην «στέψη» μόνο της Τζένοα.

Η τελευταία λέξη ανήκει στο συμβούλιο της Ομοσπονδίας, το μόνο που δύναται να αποφασίσει οριστικά επί του θέματος. Η επόμενη συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 4 Αυγούστου αν και δεν έχει λεχθεί από κανέναν πως η υπόθεση «Scudetto 1914-15» είναι στα θέματα προς συζήτηση της συγκεκριμένης ημέρας. Οι «Λατσιάλι» περιμένουν. Μετά από έναν αιώνα, λίγοι μήνες δεν κάνουν την διαφορά.

Και η Τζένοα;

Στην υπόθεση δεν δικαιούνται να προσβάλουν την όποια απόφαση τρίτοι. Ακόμα και οι Γενοβέζοι. Σε περίπτωση δικαίωσης της Λάτσιο, θεωρείται δεδομένο πως η λύση θα είναι «Σολομώντεια», με τον τίτλο να απονέμεται σε αμφότερες.

Στην πρωτεύουσα, εκτός από την ικανοποίηση, θα δουν τον σύλλογο να φτάνει τα 3 πρωταθλήματα στην ιστορία του, «ισοφαρίζοντας» τη μισητή συμπολίτισσα Ρόμα, που σε επίπεδο «καζούρας» και «πειράγματος» σίγουρα θα μετρήσει.

*sport-fm.gr

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε και εσείς την γνώμη σας!

Recommended site for football streaming: First Row Sports

Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds! Close

Powered By | blogger widgets

 
Copyright © 2010 - 2016. AEK Fans Blog - All Rights Reserved
Created by Dimitris Pourn