BBC: «Κινδυνεύει με 10ετή φυλάκιση ο Μαρινάκης αν αποδειχθεί ένοχος» | AEK Fans Blog

BBC: «Κινδυνεύει με 10ετή φυλάκιση ο Μαρινάκης αν αποδειχθεί ένοχος»

Written By geopu21 on Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016 | 21:53

Μετά τη Sun, τη Mirror και τον Guardian, το μεγαλύτερο δίκτυο της χώρας, το BBC κάνει και αυτό με τη σειρά του εκτενή αναφορά στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης με αφορμή την εμπλοκή του στη Νότιγχαμ Φόρεστ.


Όσο ο καιρός περνά και πλησιάζει η μεταβίβαση των μετοχών της Νότιγχαμ Φόρεστ από τον Κουβεϊτιανό επιχειρηματία Φαουάζ Αλ Χασάουι στον Βαγγέλη Μαρινάκη, τόσο τα βρετανικά ΜΜΕ αφιερώνουν ολοένα και περισσότερα ρεπορτάζ στο πρόσφατο παρελθόν του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και τις δικαστικές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται.

Κάπως έτσι, μετά τις Sun, Mirror και Guardian, τη Δευτέρα ήρθε και η σειρά του BBC να κάνει μια σύντομη αναφορά στο προφίλ του διοικητικού ηγέτη των «ερυθρόλευκων», με τις κατηγορίες που τον βαραίνουν για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης να παίζουν και αυτή τη φορά πρωταγωνιστικό ρόλο στο βρετανικό δημοσίευμα.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, η ανταποκρίτρια του BBC στο Νότιγχαμ, Νάταλι Τζάκσον, μετέφερε μέσω twitter την τελευταία ενημέρωση που έχει από τον Αλ Χασάουι, ο οποίος υποστήριξε ότι η μεταβίβαση των μετοχών της Φόρεστ θα ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο μήνα. Έτσι ακριβώς ξεκινά και το κείμενο του BBC, το οποίο συνεχίζει:


«Το BBC καταλαβαίνει ότι ο Έλληνας εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος κατηγορείται για στήσιμο αγώνων και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, είναι ο επίδοξος αγοραστής. Ο Μαρινάκης, ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, αρνείται όλες τις κατηγορίες την ώρα που αναμένεται η απόφαση της Εισαγγελίας για το αν θα δικαστεί.

Ο Αλ Χασάουι από την πλευρά του περιμένει την έγκριση της Football League για την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Ωστόσο, η Νότιγχαμ Φόρεστ δεν θέλει να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τους επίδοξους επενδυτές».

Στη συνέχεια, το αγγλικό δημοσίευμα κάνει μια σύντομη αναφορά στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.

«Από την προηγούμενη χρονιά, ο Μαρινάκης αντιμετωπίζει κατηγορίες που αφορούν σε σκάνδαλο στημένων ελληνικών αγώνων για την περίοδο 2011-2013. Μαζί με άλλους Έλληνες παράγοντες και διαιτητές, κατηγορείται για δωροδοκία και εκβιασμό, αλλά και για ηθική αυτουργία σε βομβιστική επίθεση με στόχο φούρνο ιδιοκτησίας πρώην διαιτητή το 2012. Ο ίδιος αρνείται τα πάντα.

Μετά την πρώτη ακροαματική διαδικασία τον Ιούνιο του 2015, ο Έλληνας μεγιστάνας αναγκάστηκε να καταβάλλει εγγύηση 200 χιλ. ευρώ, ενώ του απαγορεύθηκε να έχει ενεργό ρόλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Παράλληλα, είναι υποχρεωμένος να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα κάθε 15 μέρες μέχρι να αποφασιστεί αν θα περάσει από δίκη.

Εάν ο 48χρονος επιχειρηματίας κριθεί ένοχος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, τότε θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή δεκαετούς φυλάκισης».

Τέλος, αναφορά γίνεται και στην υπόθεση της μεταβίβασης των μετοχών της Φόρεστ, η οποία στην παρούσα φάση βρίσκεται σε διαδικασία έγκρισης από την αγγλική Football League.

«Ο Μαρινάκης πιθανότατα θα περάσει με επιτυχία τον έλεγχο της Football League για τους νέους ιδιοκτήτες ο οποίος έχει θεσπιστεί ''για να προστατεύει την εικόνα και την αξιοπιστία' της κατηγορίας'' αφού ακόμη δεν έχει βρεθεί ένοχος για οποιοδήποτε κακούργημα.

Ο Μαρινάκης έχει ήδη απαλλαχθεί για παλαιότερες κατηγορίες για στήσιμο αγώνων λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων. Από την πλευρά του ο επίσημος Ολυμπιακός έχει διαψεύσει ότι ο πρόεδρός του έχει οποιαδήποτε σχέση με τη Νότιγχαμ Φόρεστ».

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε και εσείς την γνώμη σας!

Recommended site for football streaming: First Row Sports

Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds! Close

Powered By | blogger widgets

 
Copyright © 2010 - 2016. AEK Fans Blog - All Rights Reserved
Created by Dimitris Pourn