Η Ελληνική Αστυνομία αγνόησε την ΑΕΚ ενόψει Σεντ Ετιέν! | AEK Fans Blog

Η Ελληνική Αστυνομία αγνόησε την ΑΕΚ ενόψει Σεντ Ετιέν!

Written By Juker on Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016 | 18:27

Πολύ έντονα προβληματισμένοι είναι οι διοικούντες την ΑΕΚ εξαιτίας της «πρωτοβουλίας» προσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας που αγνόησαν εντελώς την Ένωση και συνεργάστηκαν αποκλειστικά με την γαλλική αστυνομία και την Σεντ Ετιέν για την αποστολή ανδρών με σκοπό τον «έλεγχο» των οπαδών της ομάδας που θα ταξιδέψουν την προσεχή εβδομάδα στη Γαλλία για το πρώτο παιχνίδι στα πλαίσια του Γιουρόπα Λιγκ.


Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας η ΠΑΕ ΑΕΚ όχι μόνο δεν ενημερώθηκε –κατά… παράβαση του «συνηθισμένου πρωτοκόλλου» που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις- αλλά έμαθε μέσα από δικές της «πηγές» την συνεργασία που προαναφέραμε και τούτη την ώρα αναζητάει τους λόγους που αυτό συνέβη, ενώ ταυτόχρονα προβληματίζεται πάρα πολύ για τυχόν «θέματα» που μπορεί να προκύψουν στην γαλλική πόλη.

Προτού αναφερθούμε αναλυτικά στο θέμα, να πούμε ότι είθισται όταν παίζει μία ελληνική ομάδα στο εξωτερικό και αναμένεται να ταξιδέψουν αρκετοί οπαδοί της, η Ελληνική Αστυνομία να έρχεται σε επικοινωνία με την ΠΑΕ και να ακολουθούν την αποστολή της ένας η δύο (ανάλογα με τον όγκο των οπαδών) άντρες της, με σκοπό να βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία και συνεννόηση με την οικεία αστυνομία. Και βέβαια σε συνεργασία με την ελληνική ΠΑΕ η οποία γνωρίζει καλύτερα πόσοι οπαδοί της θα ταξιδέψουν, με ποια μέσα κ.λπ.

Στην ΑΕΚ ανέμεναν τις τελευταίες ημέρες σχετική όχληση της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά υπήρξε… σιωπή. Αίφνης πηγές ενημέρωσαν τους ανθρώπους της ΠΑΕ ΑΕΚ για όσα ήδη εν αγνοία τους έχουν δρομολογηθεί από την ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με όσα πληροφορήθηκαν στην ΑΕΚ: Η Ελληνική Αστυνομία έχει ήδη έρθει σε επαφή με την Γαλλική, προφανώς κατόπιν αιτήματος της Σεντ Ετιέν και έχουν συμφωνήσει να ταξιδέψουν στη Γαλλία έλληνες αστυνομικοί. Στην ΑΕΚ είναι άγνωστος ο αριθμός των αστυνομικών και, όπως λένε, «άγνωστος και ο ρόλος τους» αφού δεν έχουν την παραμικρή επίσημη πληροφόρηση. Ούτε θα συνοδεύσουν, ως είθισται επαναλαμβάνω, τον κύριο όγκο των «κιτρινόμαυρων» οπαδών που θα ταξιδέψουν στη Γαλλία ούτε θα γνωρίζουν το πρόγραμμα των μετακινήσεων ούτε πόσα «vip» πρόσωπα θα περιλαμβάνονται στην αποστολή ούτε τίποτα απ΄όσα συνηθίζεται.

Στην ΑΕΚ θεωρούν το γεγονός πρωτοφανές, προβληματίζονται πολύ έντονα κι εκφράζουν την απορία τους για όλο αυτό. Και τούτο όχι μόνο δεν έχουν την παραμικρή πληροφόρηση αλλά επειδή αν δεν υπάρχει συνεργασία με τους έλληνες αστυνομικούς και την γαλλική αστυνομία θα μπορεί ανά πάσα στιγμή η ΠΑΕ να βρεθεί «εκτεθειμένη» (και σε άμεσο κίνδυνο για ποινή από την ΟΥΕΦΑ) από τυχόν παραβατική συμπεριφορά κάποιου οπαδού δίχως να φέρει η ίδια την παραμικρή ευθύνη. Και κυρίως προβληματίζονται και «ψάχνονται» για ποιο λόγο δεν είχαν ενημέρωση για τις κινήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας και την συνεργασία της με την γαλλική και την Σεντ Ετιέν.

Εδώ πρέπει να επισημάνουμε και κάτι ακόμη: οι οπαδοί της ΑΕΚ («Ορίτζιναλ») είναι «αδελφοποιημένοι» με τους οπαδούς της Μαρσέιγ. Οι τελευταίοι είναι οι μεγαλύτεροι «εχθροί» με τους οπαδούς της Σεντ Ετιέν στη Γαλλία. Ενας ακόμη λόγος που αυξάνει δικαιολογημένα την ανησυχία των ανθρώπων της ΑΕΚ.

Πέρα από την έρευνα και τον προβληματισμό των υπευθύνων της Ενωσης -η αποστολή της οποίας «πετάει» την Τετάρτη για την Γαλλία- θα πρέπει να περιμένουμε αν υπάρξει (κάτι που θεωρούμε πιθανό) από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας επικοινωνία με την διοίκηση της ΠΑΕ ώστε να εξηγηθούν οι λόγοι για όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα. Και βέβαια να οικοδομηθεί, ακόμη και τώρα, γέφυρα συνεργασίας. Σε διαφορετική περίπτωση δεν πρέπει να αποκλείσουμε ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ θα… αγνοήσει εντελώς την ύπαρξη των ελλήνων αστυνομικών στη Γαλλία ενημερώνοντας προφανώς τόσο τις ποδοσφαιρικές όσο και τις αστυνομικές αρχές ότι δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη για οτιδήποτε τυχόν συμβεί από τη στιγμή που αγνοήθηκε (κατά «παράβαση» όσων συνηθίζονται) στον σχεδιασμό.

*sdna.gr

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε και εσείς την γνώμη σας!

Recommended site for football streaming: First Row Sports

Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds! Close

Powered By | blogger widgets

 
Copyright © 2010 - 2016. AEK Fans Blog - All Rights Reserved
Created by Dimitris Pourn