Ο Ούγκο δεν είναι Ντιέγκο | AEK Fans Blog

Ο Ούγκο δεν είναι Ντιέγκο

Written By geopu21 on Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016 | 18:12

Η ΑΕΚ δεν επιχείρησε να εκμεταλλευτεί καθόλου επικοινωνιακά την μεταγραφή του Ούγκο Αλμέιδα. 


Προφανώς και είχε τους λόγους της. Ενδεχομένως να ήθελε να τσεκάρει πολλαπλώς την περίπτωση του Πορτογάλου φορ και αυτή ήταν μια διαδικασία που πρακτικά δεν ήταν δυνατόν να ακολουθήσει μιας υποδοχής από πολύ κόσμο στο αεροδρόμιο. Για λόγους ευνόητους.

Πάντως ως όνομα και ως βιογραφικό, ο Αλμέιδα δεν συγκρίνεται με τον Μπουονανότε. Και μεταξύ μας, αν η υπόθεση του Πορτογάλου είχε κυλήσει όπως πέρυσι του Αργεντινού, στο Ελ Βενιζέλος θα είχε πάει πολύ περισσότερος κόσμος. Ίσως μάλιστα και ο Αλμέιδα να το δικαιούταν να το ζήσει όλο αυτό με την υποδοχή από τους οπαδούς της ΑΕΚ. Διότι θα τον έφτιαχνε ακόμα περισσότερο, καθώς είναι παίκτης που δένεται με την κερκίδα. Και βάζω το «ακόμα περισσότερο», διότι μεταξύ μας δεν έχω δει κατά το παρελθόν πολλά ονόματα του μεγέθους του Αλμέιδα, να έχουν τέτοια ζέση και βιάση να αρχίσουν προπονήσεις.

Βεβαίως όπως πολλάκις έχω γράψει και δεν θα μπω στην διαδικασία να το ξανακάνω, οι μεταγραφές αεροδρομίου είναι μια πολύ περίεργη ιστορία. Και ο Μπουονανότε είναι ένα πολύ πρόσφατο και χαρακτηριστικό παράδειγμα. Όμως ο Αλμέιδα, δεν είναι Μπουονανότε. Όχι μόνο λόγω διαφοράς στο ειδικό βάρος του βιογραφικού και της καριέρας. Αλλά και για καθαρά αγωνιστικούς λόγους.
Όταν ο Μπουονανότε ήρθε πέρυσι στην ΑΕΚ, δεν έπρεπε μόνο να αναστήσει την καριέρα του, αλλά χρειαζόταν και να βρει τρόπο να χωρέσει στο αγωνιστικό μοντέλο της ομάδας και να το επηρεάσει καταλυτικά. Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Πρώτον διότι ποτέ δεν ήταν ξεκάθαρο σε ποια θέση θα μπορούσε να παίξει ο Ντιέγκο. Δεύτερον διότι αποδείχθηκε πως η ΑΕΚ είχε ποιοτικότερους και πολύ αποτελεσματικότερους παίκτες, στις θέσεις που θα μπορούσε να παίξει ο Αργεντινός. Και έτσι ο Μπουονανότε όχι απλώς δεν μπορούσε να έχει επίδραση στο παιχνίδι της ΑΕΚ, αλλά ούτε καν θέση σ’ αυτό.

Αντίθετα ο Αλμέιδα, ήρθε για να καλύψει ένα πολύ συγκεκριμένο κενό. Σέντερ φορ με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, η ΑΕΚ και δεν είχε και τον έχει ανάγκη. Επομένως ο Πορτογάλος φορ θα έχει και τον χρόνο και την θέση, προκειμένου να μπορέσει να ξαναβρεί τον ρυθμό του και τον καλό αγωνιστικό εαυτό. Εκείνον που του έδωσε το παρατσούκλι του Hu-goal, πρώτα στην Βέρντερ (στα χρόνια του Τσάμπιονς Λιγκ) και μετά στην Μπεσικτάς.

Η αλήθεια είναι πως και στην περίπτωση του Αλμέιδα, όπως και σ’ αυτή του Τσιγκρίνσκι, η ΑΕΚ δείχνει πως φέτος στον μεταγραφικό της προγραμματισμό, είχε ως βασικό προσανατολισμό να διορθώσει λάθη του περσινού καλοκαιριού. Πέρυσι είχε ανάγκη από έναν ηγέτη στόπερ και τελικά πήρε ένα στόπερ ηγέτη μόνο στις γκάφες. Το διόρθωσε φέτος με τον Τσιγκρίνσι. Πέρυσι επίσης ήθελε ένα μεγάλο όνομα, που να μπορεί όμως να έχει καταλυτική επίδραση στο παιχνίδι της. Απέκτησε όμως έναν παίκτη που είχε μόνο όνομα, αλλά ούτε καν θέση στο παιχνίδι της ΑΕΚ.
Τώρα αποκτήθηκε ένα μεγάλο όνομα, όπου είναι απολύτως ξεκάθαρα τα πράγματα και ως προς τον ρόλο και ως προς την θέση. Ο Αλμέιδα θα μπει στην κορυφή της επίθεσης. Μπήκε ήδη από την πρώτη του προπόνηση, στο πρώτο του δίτερμα, όπου πέτυχε το πρώτο του γκολ. Αν θα πετύχει να ανταποκριθεί στον ρόλο του γκολτζή που τον θέλει η ΑΕΚ, προφανώς και είναι πλέον στο πόδι και στο κεφάλι του Πορτογάλου φορ.

Πάντως στο αγωνιστικό μοντέλο της ΑΕΚ, μπορεί να ταιριάξει γάντι. Με χαφ και με εξτρέμ σαν αυτούς που ήδη έχει η ομάδα, αλλά και με «εκτελεστές» στημένων φάσεων σαν αυτούς που ήδη υπάρχουν στο ρόστερ, ο Αλμέιδα θα πάρει τις μπάλες που θέλει και εκεί που τις θέλει. Και έχει και την κλάση και το… άγγιγμα αλλά και την δίψα για να τις αξιοποιήσει.

*enwsi.gr

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε και εσείς την γνώμη σας!

Recommended site for football streaming: First Row Sports

Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds! Close

Powered By | blogger widgets

 
Copyright © 2010 - 2016. AEK Fans Blog - All Rights Reserved
Created by Dimitris Pourn