Η ΑΕΚ παίζει για πρόκριση που θα αποφέρει πολλά εκατομμύρια! | AEK Fans Blog

Η ΑΕΚ παίζει για πρόκριση που θα αποφέρει πολλά εκατομμύρια!

Written By d pourn on Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016 | 19:22

Η ΑΕΚ αλλά και οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες δεν παίζουν μόνο για το… πρεστίζ, αλλά και για πολλά λεφτά στην Ευρώπη. Δείτε τι μπορούν να κερδίσουν αλλά και να… χάσουν. 


Η ευρωπαϊκή σεζόν άρχισε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά για όλες τις ελληνικές ομάδες και ό,τι θα κάνουν αυτό το καλοκαίρι δεν θα επηρεάσει μόνο το αν θα έχουν μέλλον στις διοργανώσεις της UEFA, αλλά και το ταμείο τους. Το sport-fm.gr παρουσιάζει τα οικονομικά δεδομένα για κάθε εκπρόσωπο της Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός που λόγω της κατρακύλας της Ελλάδας στην κατάταξη της UEFA υποχρεώθηκε μετά από αρκετά χρόνια να παίξει προκριματικά έχει το μεγαλύτερο οικονομικό διακύβευμα. Το σενάριο του αποκλεισμού από τη Χάποελ Μπερ Σεβά είναι περίπου εφιαλτικό. Αν αποκλειστεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, θα χάσει τα τεράστια έσοδα των ομίλων, θα εισπράξει ως παρηγοριά 400.000 ευρώ και επιπλέον 250.000 ευρώ επειδή είναι πρωταθλητής Ελλάδας, ενώ θα συνεχίσει στα playoffs του Europa League. Αν περάσει τη Χάποελ Μπερ Σεβά, παίξει στα playoffs του Champions League και αποκλειστεί εκεί, θα εισπράξει 3 εκατ. ευρώ και θα συνεχίσει στους ομίλους του Europa League.

Αν ο Ολυμπιακός προκριθεί στα playoffs του Champions League θα εισπράξει 2 εκατ. ευρώ απλά με τη συμμετοχή εφόσον περάσει στους ομίλους και επιπλέον 12 εκατ. ευρώ, τα χρήματα από το market pool (πάγιο ποσό ανά χώρα, βάσει εμπορικών κριτηρίων, που θα το εισπράξει εξ ολοκλήρου αν δεν προκριθεί ο ΠΑΟΚ στους ομίλους), ενώ προβλέπονται τεράστια μπόνους για νίκη (1,5 εκατ.) και ισοπαλία (500.000 ευρώ), αλλά και για τις προκρίσεις σε κάθε γύρο (5,5 εκατ. ευρώ για τους «16», 6 εκατ. για τους «8», 7 εκατ. για τα ημιτελικά, ενώ ο νικητής του τίτλου παίρνει 15 εκατ. και ο ηττημένος 10,5 εκατ.).

Τα ίδια δεδομένα ισχύουν και για τον ΠΑΟΚ, που-σημειωτέον-εφόσον περάσει τον Άγιαξ θα έχει εξασφαλισμένη ευρωπαϊκή συνέχεια, είτε στους ομίλους του Champions League (αν περάσει ΚΑΙ από τα playoffs) είτε σε αυτούς του Europa League (αν δεν τα καταφέρει στα playoffs του Champions League). Αν ο ΠΑΟΚ μπει στους ομίλους και δεν μπει ο Ολυμπιακός, θα καρπωθεί ο ίδιος όλο το ποσό του market pool που αντιστοιχεί στην Ελλάδα. Αντιθέτως, αν πάει στο Europa League θα μοιραστεί το ποσό του market pool για τη διοργάνωση αυτή με όσες ελληνικές ομάδες περάσουν στους ομίλους.

Όσον αφορά στους εκπροσώπους της Ελλάδας στο Europa League, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΣ Γιάννινα, όποια ομάδα αποκλειστεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League θα εισπράξει 220.000 ευρώ και στον τέταρτο προκριματικό γύρο 230.000 ευρώ. Αυτά τα χρήματα είναι μια μικρή παρηγοριά, μπροστά στα χρήματα που μπορούν να κερδίσουν μπαίνοντας στα γκρουπ.

Η πρόκριση στους ομίλους αποφέρει 2,4 εκατ. ευρώ (συν τα έσοδα από το market pool, που διαιρούνται δια του αριθμού των ομάδων που θα είναι στους ομίλους), συν 360.000 για κάθε νίκη και 120.000 για κάθε ισοπαλία. Ο πρώτος του ομίλου εισπράττει 500.000 και ο δεύτερος 250.000 ευρώ, ενώ οι συμμετέχουσες ομάδες στους «32» παίρνουν από 500.000, στους «16» από 750.000, στα προημιτελικά 1 εκατ., στα ημιτελικά 1,5 εκατ., ο χαμένος του τελικού 3,5 εκατ. και ο νικητής 6,5 εκατ. ευρώ.

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε και εσείς την γνώμη σας!

Recommended site for football streaming: First Row Sports

Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds! Close

Powered By | blogger widgets

 
Copyright © 2010 - 2016. AEK Fans Blog - All Rights Reserved
Created by Dimitris Pourn