Αποφασίστε τι ψάχνετε | AEK Fans Blog

Αποφασίστε τι ψάχνετε

Written By Juker on Κυριακή, 3 Ιουλίου 2016 | 21:38

Από τον Τζούριτς στον Μπαλντέ, από τον Μπαλντέ στον Ενγκόνγκ, απ’ τον Ενγκόνγκ στον Φλέτσερ κι από τον Φλέτσερ στον Ζοζούλια, τον Καστίγιο και τον Τσοπ. 


Μη βιάζεστε, ακόμα δεν τελειώσαμε. Η λίστα της ΑΕΚ για την επίθεση περιλαμβάνει κι άλλους ή για να ακριβολογούμε, με βάση το ρεπορτάζ περιλαμβάνει τουλάχιστον έναν ακόμα. Αυτό δεν είναι ούτε περίεργο, ούτε και πρωτόγνωρο, αφού σε κάθε μεταγραφική περίοδο οι ομάδες παρακολουθούν και διαπραγματεύονται με πολλούς ποδοσφαιριστές για κάθε θέση, μέχρι να αποφασίσουν ποιος είναι ο κατάλληλος. Ποιος είναι αυτός που πληρεί τις προϋποθέσεις που έχει θέσει τόσο ο προπονητής, όσο κι αυτός που αποφασίζει για τα χρήματα που θα δαπανηθούν για να γίνει η κάθε μεταγραφή. Σωστά μέχρι εδώ; Σωστά.

Το ανησυχητικό της ιστορίας είναι άλλο. Άραγε έχει γίνει προγραμματισμός για τα χαρακτηριστικά που θέλουν να έχει ο επιθετικός που θα φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ ή πάμε έτσι στα …κουτουρού; Δηλαδή ανάλογα με ποιον έχουν οι υπεύθυνοι καλύτερη επαφή ή ανάλογα με ποιον μπορούν να διαπραγματευθούμε καλύτερα την τιμή του. Μέχρι τώρα ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς προτείνει τις δικές του επιλογές, ο Άλεξ Ντε Μπαρτόλο αυτούς που θεωρεί καταλληλότερους και στο τέλος επικρατεί ένα μπάχαλο, το οποίο με τίποτα δεν αποδεικνύει ότι έχει γίνει σωστά ο προγραμματισμός, τουλάχιστον σε ότι αφορά στη θέση του επιθετικού.

Τι θέλω να πω μ’ αυτό; Δείτε παραδείγματα. Αυτό που έλεγαν στην ΑΕΚ με το τέλος της σεζόν είναι ότι αναζητούν έναν «βαρύ» επιθετικό που θα «γεμίζει» την αντίπαλη περιοχή. Σ’αυτή την κατηγορία ανήκει ο Ιμπραΐμα Μπαλντέ (1.90 ύψος, 85 κιλά και δυνατό κορμί), ο Μίλαν Τζούριτς (1.99 ύψος, επίσης επιθετικός που πληρεί αυτές τις προϋποθέσεις), ο Στίβεν Φλέτσερ (1.85), ο Νταβίντ Ενγκόνγκ (1,90 και 76 κιλά) και ο Ντούγε Τσοπ (1,87) Καλά μέχρι εδώ;

Λες λοιπόν πως όντως έχουν αποφασίσει να κινηθούν για ένα «βαρύ» φορ περιοχής και ξαφνικά επιβεβαιώνεται ανεπίσημα από την ομάδα ότι ο παίκτης που προσπαθούν να ντύσουν στα κιτρινόμαυρα είναι ο Νίκολας Καστίγιο.

Τι εστί Νίκολας Καστίγιο; Κοντόσωμος (1,77 ύψος) και γρήγορος επιθετικός. Δηλαδή καμία σχέση με ό, τι αναζητούσε μέχρι τώρα η ΑΕΚ. Για να μην παρεξηγηθώ, σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι ο Καστίγιο δεν είναι καλός ποδοσφαιριστής. Ίσα – ίσα παιχτάρα είναι, απλώς δεν διαθέτει τα χαρακτηριστικά που αναζητούσαν τόσο καιρό οι υπεύθυνοι της ομάδας.

Φυσικά δικαίωμά τους είναι να αλλάξουν γνώμη, αν ξαφνικά αποφάσισαν ότι ο επιθετικός που ταιριάζει στα «θέλω» του προπονητή δεν είναι ο «βαρύς» φορ περιοχής, αλλά το αντίθετο. Απλώς κάποια στιγμή θα πρέπει να παρθεί μια οριστική απόφαση γιατί ο καιρός περνάει και ο Κετσπάγια ακόμα περιμένει τον στράικερ.

Σας θυμίζω μάλιστα ότι ο προπονητής, στις δηλώσεις του λίγο πριν την πρώτη προπόνηση της ομάδας, έθεσε ως προτεραιότητα την ενίσχυση στη γραμμή κρούσης.

*enwsi.gr

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε και εσείς την γνώμη σας!

Recommended site for football streaming: First Row Sports

Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds! Close

Powered By | blogger widgets

 
Copyright © 2010 - 2016. AEK Fans Blog - All Rights Reserved
Created by Dimitris Pourn