Ζοζούλια ξανά στο προσκήνιο | AEK Fans Blog

Ζοζούλια ξανά στο προσκήνιο

Written By Panagiotis Dim on Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016 | 11:32

Ο σέντερ φορ της Ντνίπρο και της Εθνικής Ουκρανίας που είχε μπει στα υπόψη της ΑΕΚ μετά από πρόταση του Κετσπάγια συζητιέται πάλι από χθες- Μπερδεμένη η περίπτωση του λόγω τιμωρίας, αδιαμφισβήτητη η αξία του.


Η πιο ακριβή και μπερδεμένη περίπτωση σέντερ φορ και ταυτόχρονα ο μοναδικός στόχος για την επίθεση που προέκυψε από πρόταση του Κετσπάγια επανήλθε στο προσκήνιο για την ΑΕΚ. Ο σέντερ φορ της Ντνίπρο και βασικός της Εθνικής Ουκρανίας Ρομάν Ζοζούλια επανήλθε από χθες στο προσκήνιο μετά την δυστοκία της ομάδας στις περιπτώσεις των φορ και όχι μόνο. Δεν το συζητάμε πως πρόκειται για μια σούπερ λύση ο 27χρονος εν ενεργεία διεθνής Ουκρανός επιθετικός όμως η ΑΕΚ έχει να ξεμπλέξει πριν φτάσει σε οικονομική συμφωνία το θέμα της τιμωρίας του από όλες τις διοργανώσεις μέχρι τις 15 Νοεμβρίου! Οι αντζέντηδες του παίκτη ισχυρίζονται πως η ποινή δεν θα ισχύσει και ο Ζοζούλια σε όποια ομάδα κι αν πάει θα παίζει κανονικά όμως ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να τον αθωώσει η Ουκρανική ομοσπονδία που του επέβαλε την εξάμηνη ποινή. Αν γίνει αυτό και η ΑΕΚ έχει τα επίσημα έγγραφα τότε πρόκειται πράγματι για σούπερ περίπτωση. Τα πράγματα σεότι αφορά την μεταφορά της τιμωρίας από την Ουκρανία στην Ελλάδα ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα είναι ξεκάθαρα όπως θα δειτε και στο παρακάτω αναλυτικό  ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει το gazzetta.gr όταν ο παίκτης ήταν κοντά στον ΠΑΟΚ:

“ Στις 11 Μαΐου η Ντνίπρο αντιμετώπισε την Ζόρια Λουγκάνσκ στον δεύτερο ημιτελικό του κυπέλλου, ηττήθηκε με 2-0, και αποκλείστηκε από τον τελικό της διοργάνωσης. Ο Ζοζούλια, αν και ήταν εκτός αποστολής και έβλεπε το ματς από τις κερκίδες, μάλλον… τρελάθηκε και επιτέθηκε στους διαιτητές. Στον πρώτο και στον τέταρτο διαιτητή για να ακολουθήσει γενική σύρραξη εντός του αγωνιστικού χώρου.
Η καμπάνα από την ΠΟ της Ουκρανίας

Στις 15 Μαΐου η ουκρανική ομοσπονδία ανακοίνωσε την 12μηνη τιμωρία του Ζοζούλια η οποία μειώθηκε κατά το ήμισυ, δηλαδή στους έξι μήνες, λόγω της δήλωσης μεταμέλειας του ποδοσφαιριστή και της μέχρι τότε καλής συμπεριφοράς του στα γήπεδα.
Ο Ουκρανός φορ ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου και τους διαιτητές, αλλά η Ομοσπονδία της χώρας του ήταν υποχρεωμένη να περάσει την τιμωρία του στο TMS (διεθνές πιστοποιητικό μεταγραφής) του παίκτη κάτι που επιβεβαίωσε και ο Γ.Γ της Ομοσπονδίας Ιγκόρ Γκριστσένκο λέγοντας: «Εχει περαστεί στο TMS των μεταγραφών της FIFA η τιμωρία, εμείς θα στείλουμε τα χαρτιά στην ομοσπονδία της χώρας που θα πάρει μεταγραφή για να πράξει αρμοδίως η εκάστοτε πειθαρχική επιτροπή αφού μελετήσει την υπόθεση».
Τι ισχύει βάσει των Κανονισμών της FIFA
Η ποινή, λοιπόν, ισχύει για ΟΛΕΣ τις εγχώριες διασυλλογικές διοργανώσεις έως τις 15 Νοεμβρίου και ΔΕΝ έχει εφαρμογή στους αγώνες των εθνικών ομάδων. Γι’ αυτό και ο Ουκρανός φορ αγωνίστηκε στο πρόσφατο Euro με την εθνική ομάδα της χώρας του.
Ο Κανονισμός Ιδιότητας μετεγγραφών των ποδοσφαιριστών της FIFA στο κεφάλαιο 3 (Εγγραφή Ποδοσφαιριστών) στο άρθρο 12 (Έκτιση Πειθαρχικών Ποινών) τονίζει ότι:  
«Οποιαδήποτε πειθαρχική ποινή έχει επιβληθεί σε ποδοσφαιριστή πριν την μετεγγραφή του, θα εκτίεται ή θα εφαρμόζεται από την νέα ομοσπονδία στην οποία ο ποδοσφαιριστής εγγράφεται.
Η προηγούμενη ομοσπονδία υποχρεούται να γνωστοποιεί γραπτώς τη νέα ομοσπονδία οποιαδήποτε κύρωση με την έκδοση του Διεθνούς Πιστοποιητικού Μετεγγραφής (ITM)».
Επίσης, ο Κανονισμός Ιδιότητας μετεγγραφών της ΕΠΟ στο άρθρο 12 (Έκτιση Πειθαρχικών Ποινών), παρ. 1 αναφέρει:
«Οποιαδήποτε πειθαρχική ποινή έχει επιβληθεί σε ποδοσφαιριστή πριν την εγγραφή του σε ένα νέο σωματείο θα εκτίεται σε αυτό» και στην παράγραφο 2 επισημαίνεται ότι:
«Ο ποδοσφαιριστής και το σωματείο, έχουν την ευθύνη για την έκτιση της ποινής. Σε αντίθετη περίπτωση εφαρμόζονται οι διατάξεις του ΚΑΠ και του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

Παράλληλα ανοιχτές με τις πιθανότητες να έχουν λιγοστέψει παραμένουν οι υποθέσεις των Τσοπ και Καστίγιο, ενώ υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις που έχουν προταθεί στην ΑΕΚ.

Πηγή: aek365.com

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε και εσείς την γνώμη σας!

Recommended site for football streaming: First Row Sports

Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds! Close

Powered By | blogger widgets

 
Copyright © 2010 - 2016. AEK Fans Blog - All Rights Reserved
Created by Dimitris Pourn