Τι «κρύβεται» πίσω από την αισιοδοξία της ΑΕΚ για το γήπεδο | AEK Fans Blog

Τι «κρύβεται» πίσω από την αισιοδοξία της ΑΕΚ για το γήπεδο

Written By geopu21 on Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016 | 22:28

Ο Μάριος Τριβιζάς γράφει την υπόθεση της «υψομετρικής μελέτης», τη θετική στάση ΥΠΑΠΕΝ και Περιφέρειας, αλλά και την ώριμη στάση της ΑΕΚ, που πρέπει να δικαιωθεί.


Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήρθε να... φτιάξει την διάθεση των οπαδών της ΑΕΚ, στην καρδιά του καλοκαιριού, με τον διάλογο που είχε με οπαδούς της ομάδας στην Μύκονο, στον οποίο εξέφρασε την αισιοδοξία του πως σύντομα θα υπάρξουν οι τελικές εξελίξεις για την κατασκευή του γηπέδου, με την έκδοση της άδειας και την έναρξη των εργασιών.

Είναι αλήθεια ότι από την πλευρά της ΑΕΚ υπάρχει μια έντονη κινητικότητα το τελευταίο διάστημα, καθώς θεωρήθηκε ότι εξαντλήθηκαν τα όρια αναμονής που θα μπορούσαν να θεωρηθούν σε κάποιο βαθμό «λογικά». Επίσης, αληθεύει ότι εσχάτως βγαίνει από το κιτρινόμαυρο στρατόπεδο μια αισιοδοξία ότι μέσα στον μήνα που ξεκινά αύριο, τα πράγματα θα πάρουν τον δρόμο τους.

Φαίνεται ακόμη και από το γεγονός ότι οι άνθρωποι που εδώ και τρία χρόνια ασχολούνται επί ώρες καθημερινά με αυτό το πρότζεκτ έχουν... διαγράψει από το λεξικό τους τη λέξη «διακοπές», καθώς θεωρούν ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα είναι το πιο κρίσιμο όλης αυτής της προσπάθειας. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί εντός αυτών των ημερών μια λύση, προκειμένου να ξεπεραστεί και το τελευταίο εμπόδιο που μπαίνει από την πλευρά του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας και σχετίζεται με την «υψομετρική μελέτη» της «Αγιά Σοφιάς».


Καταρχήν, είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό τι είναι η υψομετρική μελέτη, γιατί υπάρχει μια σύγχυση. Κάτι λογικό, καθώς δεν είναι υποχρεωμένος κάποιος να έχει... σπουδάσει πολιτικός μηχανικός για να παρακολουθήσει το ρεπορτάζ της ομάδας που υποστηρίζει (στην ΑΕΚ όλα αυτά τα χρόνια θα ήταν χρήσιμες και οι ειδικότητες του οικονομολόγου, όπως και του νομικού). Πολύς κόσμος εκφράζει την άποψη ότι σε κάποιο βαθμό είναι εύλογο ο Δήμος να μην εγκρίνει την «μελέτη υψομέτρου» του γηπέδου από τη στιγμή που εξ αρχής έχει εκφράσει έντονες ενστάσεις για το ύψος του γηπέδου.

Μόνο που από τον Δήμο δεν έχει ζητηθεί να εγκρίνει το ύψος του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Επί της ουσίας, για να το κάνουμε όσο πιο απλό γίνεται, από τον Δήμο ζητείται να βεβαιώσει ποιο είναι το υψόμετρο «μηδέν» στο οικοδομικό τετράγωνο του γηπέδου της ΑΕΚ, ώστε στη συνέχεια να γνωρίζει το ΥΠΑΠΕΝ από που θα... μετρήσει, για να διαπιστώσει αν το σχέδιο που του έχει κατατεθεί είναι εντός των υψομετρικών ορίων που ορίζονται στον νόμο. Τόσο απλό...

Η ΑΕΚ έχει καταθέσει την υψομετρική μελέτη στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου στα τέλη Αυγούστου του 2014! Κοντεύουν, δηλαδή, να συμπληρωθούν δύο χρόνια! Τις τελευταίες ημέρες, μετά τα δημοσιεύματα από το σύνολο του Τύπου, στα οποία καταγραφόταν ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι (όχι μόνο η ΑΕΚ)... δείχνουν ως υπεύθυνο της καθυστέρησης τον Δήμο, κάποιες ιστοσελίδες μικρής επισκεψιμότητας που έχουν καλή σχέση με τη δημοτική αρχή, άρχισαν να δημοσιεύουν ρεπορτάζ, τα οποία προσπαθούσαν να ρίξουν την ευθύνη της καθυστέρησης στην Ένωση.

Μάλιστα, δημιουργούσαν την εντύπωση ότι έπειτα από αλλεπάλληλες ανταλλαγές εγγράφων (στα οποία, παρεμπιπτόντως, ο Δήμος εμφανίζεται να ζητάει... τον ουρανό με τ' άστρα από την ΑΕΚ για να προχωρήσει την υπόθεση), η Ένωση ξαφνικά διέκοψε κάθε επικοινωνία με τον Δήμο στις αρχές Φεβρουαρίου. Μόνο που από την πλευρά της ΑΕΚ, αυτό που προκύπτει είναι πως όταν οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται να βρουν άκρη με επιστολές, ζήτησαν επανειλημμένως από τον Δήμο να γίνει συνάντηση μεταξύ τους, αλλά το αίτημα δεν βρήκε ανταπόκριση.

Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση έφτασε στο... «και μη παρέκει». Κι επειδή η ΑΕΚ (που έχει δείξει μεγάλη αυτοσυγκράτηση αυτά τα τρία χρόνια) γνωρίζει πολύ καλά πόσο θα μπορούσε να ξεφύγει η κατάσταση αν επέλεγε να σηκώσει τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον Δήμο και να έρθει σε ευθεία σύγκρουση μαζί του (κάτι που η άλλη πλευρά έως τώρα έχει «εκμεταλλευτεί»), απευθύνθηκε στην Περιφέρεια και στο Υπουργείο, καλώντας αυτούς να δώσουν μια λύση, προκειμένου να εφαρμοστεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ο νόμος, που πήρε ομόφωνα την σφραγίδα της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Η αισιοδοξία που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στην πλευρά της ΑΕΚ, η οποία φαίνεται και στην τοποθέτηση του Δημήτρη Μελισσανίδη στην κουβέντα που είχε με φίλους της ομάδας, πηγάζει κυρίως από την ανταπόκριση που έχει βρει από τους δύο άλλους εμπλεκόμενους, δηλαδή, το ΥΠΑΠΕΝ και την Περιφέρεια Αττικής στις επαφές που έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα η Περιφέρεια έχει κρατήσει μια υπεύθυνη στάση, ενώ ο Πάνος Σκουρλέτης -ανεξάρτητα από την θέση που έχει απέναντι στο πρότζεκτ, την οποία δεν έχει εκφράσει ποτέ δημόσια και αναλυτικά ώστε να την γνωρίζουμε- σε θεσμικό επίπεδο έχει λειτουργήσει έως τώρα σωστά.

Δεν γίνεται να μην του αναγνωριστεί ότι ήταν αυτός που τελείωσε την υπόθεση της ΜΠΕ, η οποία είχε... αραχνιάσει στο συρτάρι του Υπουργείου. Την δουλειά του έκανε, σεβόμενος όσα όριζε ο νόμος, ωστόσο στην εποχή που ζούμε αυτό δεν είναι κάτι αυτονόητο. Όμως, από τη στιγμή που το ΥΠΑΠΕΝ είναι η αρχή έκδοσης της άδειας, θα πρέπει να πάει την υπόθεση μέχρι το τέλος, χωρίς να αφήσει κανέναν να φορτώσει στην δική του πλάτη ευθύνες που δεν του αναλογούν.

Πάνω απ' όλα, όμως, και ακριβώς επειδή με τη στάση τους Υπουργείο και Περιφέρεια δείχνουν υπευθυνότητα, δεν θα πρέπει να αφήσουν η παράλογη... σταυροφορία μιας χούφτας ανθρώπων απέναντι στο όνειρο εκατοντάδων χιλιάδων να οδηγήσει σε επικίνδυνες καταστάσεις, τις οποίες δεν αποκλείεται και κάποιοι να επιδιώκουν ώστε να χάσει το δίκιο του αυτός που το έχει. Διότι μέχρι στιγμής, ωριμότητα απέναντι στα πράγματα επιδεικνύει η πλευρά της ΑΕΚ (και καλά κάνει). Όμως, είναι παράλογο αυτή η στάση της να της στοιχίζει ήδη τρία χρόνια αναμονής, συν όσο... γράψει ακόμη το κοντέρ.

*sdna.gr

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε και εσείς την γνώμη σας!

Recommended site for football streaming: First Row Sports

Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds! Close

Powered By | blogger widgets

 
Copyright © 2010 - 2016. AEK Fans Blog - All Rights Reserved
Created by Dimitris Pourn