1,5 στρέμμα και 280 κιλά: Ελληνική σημαία για ρεκόρ Γκίνες στην Καλαμάτα! [εικόνες] | AEK Fans Blog

1,5 στρέμμα και 280 κιλά: Ελληνική σημαία για ρεκόρ Γκίνες στην Καλαμάτα! [εικόνες]

Written By Juker on Κυριακή, 7 Αυγούστου 2016 | 20:09

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία, που πλησιάζει σε μέγεθος το… 1,5 στρέμμα και ζυγίζει σχεδόν 280 κιλά φιγουράρει ήδη στην Καλαμάτα, τραβώντας... θέλοντας και μη, τα βλέμματα ντόπιων και ταξιδιωτών. 


Οι δημιουργοί της την κατασκεύασαν στο αεροδρόμιο της Τριόδου και φυσικά έχουν εξασφαλίσει την «είσοδό» της στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες.

Πρόκειται για μια ιδέα του Γιάννη Τσουλάκου και του Γυμναστικού Συλλόγου «Αγωγή», με τη συμβολή πλήθους εθελοντών και ντόπιων καταστημάτων που πρόσφεραν τα χρώματα. Εξυπακούεται ότι χρειάστηκαν δεκάδες ώρες δουλειάς, με πολύ μεράκι.

Η σημαία έχει διαστάσεις 50 Χ 27 μέτρα και αναρτήθηκε σε βουνοπλαγιά πάνω από το ξενοδοχείο Filoxenia, στην κεντρικότερη οδό της Καλαμάτας, τη Ναυαρίνου, έτσι ώστε να είναι ορατή σε όσο το δυνατόν περισσότερους σε καθημερινή βάση. Για τη δημιουργία της δούλεψαν 30 άτομα, Καλαματιανοί στην πλειοψηφία τους, ανάμεσά τους και μια γυναίκα από τη Βουλγαρία κι ένας άντρας από την Αλβανία, όπως εξηγεί ο κ. Τσουλάκος.

Ολα ξεκίνησαν από μια σελίδα στο Facebook και μια κουβέντα με το φίλο του Νεκτάριο, στον οποίο ο Γιάννης Τσουλάκος ανακοίνωσε την πρόθεσή του. «Νεκτάριε θα φτιάξω τη μεγαλύτερη σημαία», είπε και ξεκίνησε να μαζεύει χρήματα. «Είδαν ότι μιλούσα σοβαρά και ξεκινήσαμε την προσπάθεια. Είμαστε 30 άτομα, όλοι Καλαματιανοί. Μαζί μας μία Βουλγάρα κι ένας Αλβανός, μέλη του συλλόγου. Αλλωστε, κάτω από την ελληνική σημαία μπορούν να στεγάζονται όλοι, να μην υπάρχει ρατσισμός και να ασπάζονται την ελληνική κουλτούρα» λέει σημειώνοντας πως: «Κανένας εθνικιστής δηλωμένος δε συμμετείχε σ΄ αυτή την προσπάθεια. Είμαστε όλοι Έλληνες πατριώτες».

Η σημαία θα γίνει δωρεά στο Δήμο Καλαμάτας «για να την χρησιμοποιεί όπως μπορεί μέχρι το 2021, για την Πολιτιστική πρωτεύουσα», λέει και συμπληρώνει: «Κάθε καλοκαίρι, να βλέπουν όλοι τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία». Μάλιστα ο κ. Τσουλάκος συνάντησε τυχαία το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα και τον ενημέρωσε «για το ενδεχόμενο της μεγαλύτερης σημαίας για την πολιτιστική πρωτεύουσα». Η απάντηση του δήμαρχου Καλαμάτας ήταν «προχώρα, είμαστε μαζί σας».

Τώρα, ακολουθεί η ανάρτηση της σημαίας και αναμένεται η απάντηση στην αίτηση που έχει γίνει για το ρεκόρ Γκίνες, η οποία μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 3 μήνες.


*koolnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε και εσείς την γνώμη σας!

Recommended site for football streaming: First Row Sports

Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds! Close

Powered By | blogger widgets

 
Copyright © 2010 - 2016. AEK Fans Blog - All Rights Reserved
Created by Dimitris Pourn