Για ποιους λόγους… απομακρύνεται ο Μπαρμπόσα | AEK Fans Blog

Για ποιους λόγους… απομακρύνεται ο Μπαρμπόσα

Written By d pourn on Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2016 | 22:34

Όλα τα δεδομένα για τη μεταγραφή του Πορτογάλου στην Αλ Ουάσλ


Μονόδρομος φαίνεται πως αποτελεί πλέον η παραχώρηση του Έλντερ Μπαρμπόσα στην Αλ Ουάσλ, παρά τα διαδικαστικά θέματα της μεταγραφής του και κυρίως αυτά που αφορούν το ποσοστό μεταπώλησης που διατηρεί η Μπράγκα. Είναι ξεκάθαρο ότι πολύ δύσκολα πλέον η ΑΕΚ και ο Πορτογάλος θα πορευθούν μαζί και ήδη στην Ένωση ζυγίζουν όλα τα δεδομένα, που οδηγούν στο… διαζύγιο.

Ας δούμε όμως το σκεπτικό της ΑΕΚ πιο αναλυτικά. Ο Μπαρμπόσα μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και μπορεί από τον Γενάρη να διαπραγματευτεί με όποια ομάδα επιθυμεί, ώστε να συνεχίσει την καριέρα του αλλού. Με την ΑΕΚ μάλιστα να μην μπορεί να βάλει ούτε ευρώ στα ταμεία της. Σε αντίθεση με την παρούσα φάση που μπορεί να εξασφαλίσει ένα αρκετά μεγάλο ποσό, ιδιαίτερα από έναν ποδοσφαιριστή τον οποίο απέκτησε ως ελεύθερο, ανεβάζοντας η ίδια την αγοραστική του αξία.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Ένωση δεν σκοπεύει να… σκοτώσει τον ποδοσφαιριστή. Το αντίθετο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο Μπαρμπόσα δέχθηκε νέα κρούση από πλευράς ΑΕΚ για πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του με αυξημένες απολαβές. Απολαβές όμως που δεν μπορούν να φτάσουν τα χρήματα που προσφέρουν οι Άραβες, που δεν αποκλείεται τελικά να ξεπεράσουν και τις 800.000 ευρώ για κάθε χρόνο.

Ο Πορτογάλος από την πλευρά του σε κανένα σημείο των διαπραγματεύσεων δεν εκβίασε την ΑΕΚ και έδειξε απολύτως επαγγελματίας και αφοσιωμένος στην δουλειά και την ομάδα. Είναι χαρακτηριστικό πως ο ίδιος έβαλε «στοπ» σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση πριν από τα ματς με την Σεντ Ετιέν, αφού από τότε ήταν ενήμερος για το ενδιαφέρον της Αλ Ουάσλ. Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι και εύκολο να μην σκέφτεται τα χρήματα που του προσφέρουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία αν συνεχίσει στην ΑΕΚ, όσο επαγγελματίας και αν είναι ο Μπαρμπόσα, δεν παύει να είναι πολύ λιγότερα.

Την στιγμή μάλιστα που βρίσκεται στην ηλικία των 29 χρόνων και ίσως αυτό το συμβόλαιο να είναι και το μεγαλύτερο στην καριέρα του. Και δεν αποκλείεται αρνητική έκβαση στην μεταγραφή, να επηρεάσει αρνητικά τον Μπαρμπόσα και κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Στην ΑΕΚ φαίνεται να έχουν καταλήξει στην παραχώρηση του Μπαρμπόσα, καθώς αμφότερες οι πλευρές θα βγουν κερδισμένες. Και η Ένωση θα βάλει κάποια ένα καλό ποσό στα ταμεία της, από έναν ποδοσφαιριστή που απέκτησε ελεύθερο και ο ίδιος ο Πορτογάλος θα κλείσει μία συμφωνία που δεν είναι σίγουρο ότι θα του προκύψει ξανά στο μέλλον. Άλλωστε, ανάμεσα στις δύο πλευρές, υπάρχει αλληλοεκτίμηση και αλληλοσεβασμός και ιδιαίτερα η ΑΕΚ δεν θα ήθελε να κόψει τον δρόμο σε έναν επαγγελματία που συμπεριφέρθηκε άψογα αυτά τα δύο χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα.

*aek365.com

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε και εσείς την γνώμη σας!

Recommended site for football streaming: First Row Sports

Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds! Close

Powered By | blogger widgets

 
Copyright © 2010 - 2016. AEK Fans Blog - All Rights Reserved
Created by Dimitris Pourn