Πέντε λόγοι και τρεις προϋποθέσεις για «σέντρα» τον Οκτώβριο! | AEK Fans Blog

Πέντε λόγοι και τρεις προϋποθέσεις για «σέντρα» τον Οκτώβριο!

Written By d pourn on Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2016 | 18:05

Ο Άρης Ασβεστάς γράφει για ποιους λόγους είναι ανεπίτρεπτο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στην ώρα του και γιατί η πρεμιέρα πρέπει να μετατεθεί για το τέλος του Οκτώβρη!


Ο λιγότερο σοβαρός λόγος για να μην ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα της Super League είναι επειδή το λένε ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Κοντονής. Και να μην το έλεγαν ή και να αδιαφορούσαν πλήρως για τον πίνακα διαιτητών με δεδομένο ότι η διοίκηση της ΕΠΟ θα αλλάξει τον Οκτώβρη, πάλι οι λόγοι για να ματαιωθεί η σέντρα είναι συγκεκριμένοι και εξόχως σοβαροί.

Το νέο πρωτάθλημα ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να ξεκινήσει διότι:

Α) Με πραξικοπηματικό, προκλητικό και αυθαίρετο τρόπο, η ΕΠΟ άλλαξε την σύνθεση της Επιτροπής Δεοντολογίας, λίγο πριν η τελευταία δικάσει εκείνους που την άλλαξαν! Και για να το κάνουμε λιανά ώστε να καταλάβει και ο τελευταίος το μέγεθος της ασυδοσίας: Εκείνοι οι οποίοι θα έπρεπε να περάσουν από την Επιτροπή Δεοντολογίας ώστε να ελεγχθούν πειθαρχικά επειδή διώκονται για τη δράση τους στο ποδόσφαιρο, άλλαξαν τους φυσικούς δικαστές τους(!), δηλαδή εκείνους στους οποίους επρόκειτο να απολογηθούν! Οι «κρινόμενοι-κατηγορούμενοι» δηλαδή, έκριναν(!) ότι δεν πρέπει να τους δικάσουν οι τάδε δικαστές, αλλά κάποιοι άλλοι! Και κολλητός του Γκιρτζίκη να είσαι, εδώ είναι που του λες: «Πλάκα μας κάνεις ρε φίλε;».

Β) Η ΚΕΔ παρέμεινε ακριβώς ίδια! Δεν άλλαξε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ! Πρόεδρος παρέμεινε ο διωκόμενος για την «κάρτα υγείας», Καραμελίδης και μέλη παρέμειναν ο Σωμαρακάκης («ευχαριστώ κύριε Σάββα») και ο Νταμπώσης (που είδε άριστο τον Καλόπουλο στο ντέρμπι του 2011). Και σα να μην έφτανε αυτό, έβαλαν και τον –γνωστό και μη εξαιρετέο- Γκρούτση από την Κόρινθο. Το «ισπανικό  μοντέλο» που ζήτησαν 12 ομάδες της Super League και η UEFA, αποδεικνύεται όπως το προβλέψαμε: «ισπανο-ελληνική πατέντα»! Τι έκαναν για να τους βολέψουν όλους; Δημιούργησαν μια υπο-επιτροπή που θα κάνει τους ορισμούς (από πίνακα που άλλοι έφτιαξαν). Σε αυτή θα είναι ο… Γκρούτσης και ο Σαραϊδάρης από τη λίγκα, με τον οποίο η ΕΠΟ ήδη άνοιξε πόλεμο! Φυσικά υπάρχει και η… ανάπτυξη, της οποίας πάντα προΐσταται ο Βασάρας…

Γ) Τους πίνακες των διαιτητών τους έφτιαξαν οι ίδιοι άνθρωποι για τους οποίους «χύθηκε αίμα» πέρσι στα γήπεδα: Σωμαρακάκης και Νταμπώσης! Γίνεται ποτέ να υπάρξει πρωτάθλημα με διαιτητές που επέλεξαν ο Σωμαρακάκης με τον Νταμπώση; Γίνεται;

Δ) Αφήστε αυτούς που μπήκαν στον πίνακα. Ας δούμε αυτούς που διατηρήθηκαν: Οι Γκιρτζίκηδες, οι Σωμαρακάκηδες και οι Νταμπώσηδες, θέλουν κι άλλο πρωτάθλημα με Παππά, με Μήτσιο, με Αρετόπουλο, με Βοσκάκη, με Δημητρόπουλο (που του απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα!), με Κύζα, με Λαμπρόπουλο και πάει λέγοντας… Όποιος διατηρεί τέτοιους διαιτητές στους πίνακες, επιζητεί αιματοκύλισμα! Δεν εξηγείται αλλιώς…

Ε) Η νέα σεζόν ξεκινάει με μια διοίκηση στην ΕΠΟ την οποία δεν θέλει κανείς: Η πλειοψηφία (ξεκάθαρο αυτό πλέον) των Ενώσεων της χώρας, οι τρεις μεγάλες ΠΑΕ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, τουλάχιστον οι μισές από τις «μικρές» και «μικρομεσαίες» ΠΑΕ της Super League, ο Κοντονής, η FIFA και φυσικά η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων φιλάθλων. Και όμως, αυτοί εκεί, γαντζωμένοι στην καρέκλα και με την αλαζονεία στα ύψη.

Πολλοί λένε από χθες: Τι φωνάζει η «συμμαχία» των τριών; Αφού λένε ότι τον Οκτώβρη πέφτει το καθεστώς και αλλάζουν όλα. Δεν μπορούν να περιμένουν; Τι τους νοιάζει;

Δεν είμαι δικηγόρος ούτε εκπρόσωπός της «συμμαχίας». Εκείνοι ας πράξουν όπως νομίζουν. Θα πω εμένα τι με ενοχλεί: Δεν με ενοχλεί η σύνθεση της Επιτροπής Δεοντολογίας, ούτε η ΚΕΔ, ούτε οι πίνακες των διαιτητών. Με ενοχλεί ότι δεν τους ενδιαφέρει τίποτα! Ότι το «σύστημα», ενώ γνωρίζει ότι τα ψωμιά του είναι πλέον πολύ λίγα, δεν σταματά να προκαλεί, να ενεργεί με αλαζονεία, να πολιτεύεται με γνώμονα την ασυδοσία. Δεν ιδρώνει το αυτί τους. Τον ποινικό κώδικα ολόκληρο να τους χρεώσεις, εξακολουθούν και θεωρούν εαυτούς άτρωτους!

Το νέο πρωτάθλημα, όχι απλά δεν μπορεί, αλλά είναι επιτακτική πλέον ανάγκη να μην ξεκινήσει!

Για να γίνει η σέντρα, πρέπει προηγουμένως να συμβούν τρία πράγματα:

Α) Να περάσουν από την Επιτροπή Δεοντολογίας (με την προηγούμενη σύνθεσή της) ΟΛΑ τα πρόσωπα που διώκονται ποινικά για διάφορες υποθέσεις και εξακολουθούν και κατέχουν θέσεις στο ποδόσφαιρο, ώστε το ίδιο το άθλημα να έχει κάνει μια πρώτη μίνι-αυτοκάθαρση.

Β) Να εκδοθούν τα βουλεύματα για την «εγκληματική οργάνωση» και την «κάρτα υγείας», ώστε να γνωρίζουμε οριστικά και αμετάκλητα ποιοι θα καθίσουν στο σκαμνί. Με την παραπομπή τους, θα πρέπει έτσι κι αλλιώς να αποχωρήσουν από το ποδόσφαιρο, βάσει Νόμου.

Γ) Να γίνουν οι εκλογές στην ΕΠΟ. Όχι να ορίσει η FIFA προσωρινή διοίκηση, όπως θέλει ο Κοντονής, διότι αυτό μπορεί να καθυστερήσει τις εκλογές. Να γίνουν κανονικά οι εκλογές και να προκύψει νέα διοίκηση, χωρίς υπόδικους.

Αν για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να φτάσουμε στο τέλος του Οκτωβρίου, ας ξεκινήσει τότε το πρωτάθλημα. Κανένα πρόβλημα δεν πρόκειται να υπάρξει.

Αν ξεκινήσει κανονικά και χωρίς να έχει γίνει τίποτα από τα παραπάνω, τότε δυστυχώς θα συμβούν ακραία πράγματα. Όποιος δεν το βλέπει, είναι επικίνδυνος. Όποιος το βλέπει και εθελοτυφλεί, είναι συνένοχος.

Υ.Γ: Στις 16 Σεπτεμβρίου διεξάγονται οι εκλογές της ΟΥΕΦΑ, η οποία φέρει -χωρίς αμφιβολία- τεράστια ευθύνη για τη σαπίλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κυρίως λόγω αδράνειας (για να μην πούμε συγκάλυψης). Ξέρετε πού έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εκλογές; Στην Ελλάδα! Θα γίνουν;

*sdna.gr

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε και εσείς την γνώμη σας!

Recommended site for football streaming: First Row Sports

Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds! Close

Powered By | blogger widgets

 
Copyright © 2010 - 2016. AEK Fans Blog - All Rights Reserved
Created by Dimitris Pourn