Το επόμενο βήμα για το γήπεδο της ΑΕΚ! | AEK Fans Blog

Το επόμενο βήμα για το γήπεδο της ΑΕΚ!

Written By d pourn on Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2016 | 22:30

Φτάνουμε στα μέσα Αυγούστου… Πρόσφατα δημοσιεύματα θέλουν μέσα στο μήνα που διανύουμε την έκδοση της οικοδομικής άδειας…


Σας εξηγώ το άμεσο – πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει για να βγει η πολυπόθητη… άδεια.

Είναι η συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής. Πρόκειται για μια ανεξάρτητη αρχή η οποία μάλιστα «διαφημίζεται» ως αδιάφθορη και σκληρή…

Το εν λόγω Συμβούλιο θα πρέπει να μελετήσει τον φάκελο τον οποίο λογικά θα έχει ήδη καταθέσει η «Δικέφαλος ΑΕ». Και λέω λογικά γιατί επίσημη πληροφόρηση από την «Δικέφαλος ΑΕ» δεν υπάρχει για ευνόητους λόγους όπως αφήνει να εννοηθεί η πλευρά της εταιρίας που έχει αναλάβει την μελέτη, την κατασκευή και την εκμετάλλευση του έργου.

Έχοντας λοιπόν τον φάκελο στα χέρια, το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής θα αποφανθεί αν περνούν οι αρχιτεκτονικές μελέτες ή επιδέχονται αλλαγές. Η συγκεκριμένη μελέτη αφορά ΜΟΝΟ τον χώρο του γηπέδου, σε καμιά περίπτωση δεν σχετίζεται με τον περιβάλλοντα χώρο.

Για να είμαι ξεκάθαρος η έγκριση της μελέτης αυτής δεν έχει καμία σχέση με το θέμα της υπογειοποίησης, ένα επίσης πολύ σοβαρό θέμα στην προσπάθεια κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής δεν έχει συνεδριάσει ποτέ… μέσα στον Αύγουστο και θα είναι μιας πρώτης τάξεως ευχάριστη έκπληξη αν το πράξει τώρα…

Για  να δούμε… Μακάρι.

Σας παραθέτω το άρθρο 9 της τροποποίησης των διατάξεων περί Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής που αφορά στην αντικατάσταση της παραγράφου 1 του άρθρου 21 του Ν.4030/2011.
«Τα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής είναι αρμόδια για την γνωμοδότηση επί των αρχιτεκτονικών μελετών στις παρακάτω περιπτώσεις:
α. Για κάθε οικοδομική εργασία σε κτίρια ή γήπεδα, που βρίσκονται σε παραδοσιακά τμήματα πόλεων, σε παραδοσιακούς οικισμούς, σε ιστορικούς τόπους, σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, σε αρχαιολογικούς χώρους και ειδικά κτίρια. Η γνωμοδότηση δεν απαιτείται προκειμένου περί οικοδομικών εργασιών ή τεχνικού ή άλλου έργου στο εσωτερικό υφιστάμενου κτιρίου οι οποίες δεν επιφέρουν τροποποιήσεις των όψεων αυτού.»

*sportdog.gr


Δημοσίευση σχολίου

Πείτε και εσείς την γνώμη σας!

Recommended site for football streaming: First Row Sports

Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds! Close

Powered By | blogger widgets

 
Copyright © 2010 - 2016. AEK Fans Blog - All Rights Reserved
Created by Dimitris Pourn