Λίνεν: «Αν δεν προστατεύαμε τον Κατίδη, θα τον έσφαζαν» | AEK Fans Blog

Λίνεν: «Αν δεν προστατεύαμε τον Κατίδη, θα τον έσφαζαν»

Written By Juker on Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2016 | 18:56

Ο Έβαλντ Λίνεν αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στη Γερμανία στο περιστατικό με το ναζιστικό χαιρετισμό του Κατίδη όσο εκείνος ήταν στον πάγκο της ΑΕΚ. Πώς περιέγραψε την κατάσταση και όσα ακολούθησαν. 


Σε συνέντευξή του στη Γερμανία ο Έβαλντ Λίνεν ρωτήθηκε για το περιστατικό με το ναζιστικό χαιρετισμό του Γιώργου Κατίδη, όσο εκείνος ήταν στον πάγκο της ΑΕΚ.

Ο νυν προπονητής της Ζανκτ Πάουλι περιέγραψε πόσο τεταμένο ήταν το κλίμα σε βάρος του ποδοσφαιριστή, αλλά και σε άλλες δύσκολες στιγμές που έζησε ο ίδιος.

«Εκείνη τη στιγμή δεν έδωσα τόσο πολύ σημασία, ο νεαρός είχε τεράστια προσωπικά προβλήματα. Μεγάλωσε μέσα σε πολύ δύσκολες οικογενειακές καταστάσεις, έζησε πράγματα τα οποία δε θέλω καν να αναφέρω. Μετά το παιχνίδι έτρεξε στην αγκαλιά μου κλαίγοντας, δεν κατάλαβε καθόλου τι έκανε. Θεωρούσε ότι ο χαιρετισμός αυτός είναι ένα σύμβολο δύναμης. Δεν είχε καταλάβει όμως ότι αγωνίζεται για έναν σύλλογο, του οποίου οι φίλαθλοι έχουν εντελώς αντιφασιστική ιδεολογία», τόνισε ο Λίνεν και πρόσθεσε:

«Μετά από αυτό, προφανώς δεν μπορούσε να μείνει στην ομάδα, δε τον σήκωνε το κλίμα. Μετά το παιχνίδι έπρεπε αμέσως να το προστατέψουμε γιατί διαφορετικά θα ερχόντουσαν οι οπαδοί να τον σφάξουν. Είχα ζήσει κι εγώ εκεί παρόμοιες καταστάσεις. Πρώτα κατέλαβαν 30,40 άτομα το γραφείο και καθόμουν εκεί μόνος μου. Δεν ερχόταν κανένας συνεργάτης μου, όλοι φοβόντουσαν. Και μία μέρα ήρθαν στο προπονητικό κέντρο και κυνήγησαν έναν ποδοσφαιριστή μου (σ.σ. εννοώντας προφανώς τον Φουρτάδο), τον χτύπησαν με ραβδιά».

*sport-fm.gr

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε και εσείς την γνώμη σας!

Recommended site for football streaming: First Row Sports

Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds! Close

Powered By | blogger widgets

 
Copyright © 2010 - 2016. AEK Fans Blog - All Rights Reserved
Created by Dimitris Pourn