Η Μίλαν πωλήθηκε με ΜΥΘΙΚΟ ποσό! | AEK Fans Blog

Η Μίλαν πωλήθηκε με ΜΥΘΙΚΟ ποσό!

Written By geopu21 on Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2016 | 21:07

Μετά από εβδομάδες αναμονής οι συζητήσεις Μπερλουσκόνι - Κινέζων καρποφόρησαν με την εξαγορά της Μίλαν να ολοκληρώνεται με επιτυχία.


Η νέα εποχή για τον σύλλογο της Μίλαν είναι και επίσημα γεγονός! Σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών(99,93%) σε ένα γκρουπ με επικεφαλή τον επενδυτικό όμιλο Haixa Capital και τον Yonghong Li.

Μιλάμε για ένα ιστορικό deal για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο με την πώληση να ανέρχεται στα 740 εκ. ευρώ! Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και 220 εκ. ευρώ χρέη που δημιουργήθηκαν επί εποχής Μπερλουσκόνι, ενώ οι νέοι ιδιοκτήτες δεσμεύτηκαν πως θα επενδύσουν 350 εκ. ευρώ μέσα στα επόμενα τρία χρόνια!

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, πρόεδρος της Μίλαν, έχει εγκρίνει την προκαταρκτική σύμβαση που υπεγράφη από τον κ. Ντανίλο Πελεγκρίνο, διευθύνων σύμβουλο της Fininvest, και ο κ. Χαν Λι εκπρόσωπος της ομάδας των Κινέζων επενδυτών, σχετικά με την αγορά του συνόλου των μετοχών ίση με το 99,93 της Μίλαν που ανήκει στην Fininvest.

Η συμφωνία για την αγορά της Μίλαν ανέρχεται στα 740 εκ. ευρώ με το χρέος να υπολογίζεται γύρω στα 220 εκ. ευρώ. Η συμφωνία απαιτεί από τους αγοραστές να αναλάβουν σημαντικές αυξήσεις κεφαλαίου και οι ενέσεις ρευστότητας με στόχο την ενίσχυση της χρηματοοικονομικής διάρθρωσης της Μίλαν, για συνολικό ποσό των 350 εκ.ευρώ για μια περίοδο τριών ετών (100 εκ.ευρώ πρέπει να καταβληθεί κατά το κλείσιμο).

"Η συμφωνία προβλέπει επίσης ότι οι αγοραστές να κάνουν μια κατάθεση 100 εκ.ευρώ, επιβεβαιώνοντας τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνονται, καταβάλλοντας κατά την υπογραφή της το ποσό των 15εκ.ευρώ και 85 εκ.ευρώ εκατ εντός 35 ημερών από την υπογραφή.

*sdna.gr

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε και εσείς την γνώμη σας!

Recommended site for football streaming: First Row Sports

Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds! Close

Powered By | blogger widgets

 
Copyright © 2010 - 2016. AEK Fans Blog - All Rights Reserved
Created by Dimitris Pourn