Άλλη (πιο δυνατή) ΑΕΚ με Αλμέιδα, Πατίτο | AEK Fans Blog

Άλλη (πιο δυνατή) ΑΕΚ με Αλμέιδα, Πατίτο

Written By geopu21 on Κυριακή, 7 Αυγούστου 2016 | 17:02

Τα δύο τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα της Ένωσης θα βελτιώσουν την επιθετική-δημιουργική εικόνα της ομάδας.


Όπως και στα φιλικά της Πολωνίας έτσι και στα ματς με την Σεντ Ετιέν, η ΑΕΚ παρουσίασε ένα παρόμοιο πρόσωπο. Εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία και πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων, αλλά και στην ολοκλήρωση τους. Και ενώ στο στάδιο της προετοιμασίας, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, λόγω και της δυναμικής των αντιπάλων, η μπάλα έμπαινε στα δίχτυα, στη διπλή αναμέτρηση με τους Γάλλους (πιο αξιόπιστο δείγμα γραφής), τα προβλήματα έγιναν πιο αισθητά.

Και αναφερόμαστε μόνο στο επιθετικό-δημιουργικό κομμάτι, διότι ανασταλτικά η ομάδα στάθηκε άριστα στο γήπεδο. Στα 180 λεπτά περιόρισε την Σεντ Ετιέν σε ελάχιστες τελικές προσπάθειες, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού οι οργανωμένες επιθέσεις στην εστία του Ανέστη και δέχθηκε ένα γκολ από ατυχία και κόντρα στην ροή του αγώνα. Ένα τέρμα που την απέκλεισε από τη συνέχεια στην Ευρώπη, αλλά που αν στον επιθετικό τομέα τα πράγματα ήταν καλύτερα, τότε ούτε αυτό θα είχε σταθεί ικανό να αφήσει εκτός συνέχειας της Ένωση.

Πλέον, οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της ομάδας μετατίθενται για την επόμενη περίοδο. Η βελτίωση όμως στο επιθετικό-δημιουργικό κομμάτι δεν μπορεί να περιμένει. Είναι όμως βέβαιο ότι θα έρθει άμεσα. Με την πλήρη ενσωμάτωση των Αλμέιδα και Πατίτο. Παίκτες που βρίσκονται ήδη στο ρόστερ, αλλά δεν μπορούσαν να βοηθήσουν τα μέγιστα στις αναμετρήσης με την Σεντ Ετιέν.

Από τον Πορτογάλο πήραμε ένα μικρό δείγμα γραφής. Αν και ανέτοιμος, έδειξε πιο… έτοιμος από όλους τους επιθετικούς που έχει στο ρόστερ της η ΑΕΚ. Ο Αλμέιδα με το που μπήκε στο γήπεδο, αμέσως «γέμισε» την περιοχή των Γάλλων. Κέρδισε όλες τις μονομαχίες, έπαιξε και έξω από την περιοχή, «έσπασε» τη μπάλα σε 1-2 περιπτώσεις και αν είχε τροφοδοτηθεί πιο συστηματικά, ίσως είχε κάνει μεγαλύτερη ζημιά στην εστία του Ρουφιέ. Σαφώς, από ένα 20λεπτο και με την πίεση των δύο γκολ, τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα. Όμως το «κτήνος» έβγαλε στο γήπεδο όλα όσα έλειπαν από τους υπάρχοντες επιθετικούς του ρόστερ. Με τον Πέκχαρτ η ΑΕΚ κέρδιζε σε ύψος μέσα στην περιοχή, αλλά ο Τσέχος δεν μπορούσε να παίξει έξω από αυτή. Αντίθετα, ο Αραβίδης και ο Μπακασέτας μπορούσαν να παίξουν περιφερειακά, με τον δεύτερο μάλιστα να έχει και το καλό σουτ, ωστόσο μέσα στην περιοχή… χανόντουσαν. Ο Αλμέιδα, όμως, μπορεί να συνδυάσει όλα τα παραπάνω. Τα έδειξε την Πέμπτη και όταν θα είναι έτοιμος σίγουρα θα ανεβάσει επίπεδο όλη την επιθετική λειτουργία της ομάδας.

Όσο για τον Πατίτο, η βοήθεια του μπορεί να είναι ακόμα πιο πολύτιμη από αυτή του Πορτογάλου, ιδιαίτερα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εκεί όπου απέναντι σε πολύ κλειστές άμυνες, η εκρηκτικότητα και η ποιότητα που διαθέτει στο ένας με έναν (στοιχεία τα οποία τον έκαναν να ξεχωρίσει από την Σάντος), θα αποτελέσει πολλές φορές «κλειδί» για να δημιουργηθούν φάσεις. Επίσης στοιχείο που απουσίασε από τα ματς απέναντι στην Σεντ Ετιέν και ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο του επαναληπτικού, όπου οι Γάλλοι είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρολο, αλλά η Ένωση δεν μπορούσε να βρει τον παίκτη που θα πάρει αποτελεσματικά επιθετικές ενέργειες για να πατήσει περιοχή.

Μπορεί λοιπόν ο αποκλεισμός από την Σεντ Ετιέν να έφερε στεναχώρια και προβληματισμό, για τον πρόωρο αποκλεισμό από την Ευρώπη, αλλά δεν προκαλεί καμία ανησυχία για την συνέχεια. Ο Τιμούρ Κετσπάγια, που γνωρίζει πλέον τι μπορεί να περιμένει από τους Αλμέιδα και Πατίτο, είναι σίγουρος ότι πολύ άμεσα θα τους έχει σε φουλ ρυθμούς και θα διορθωθούν πολλά από τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην επιθετική λειτουργία της ομάδα.

*aek365.com

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε και εσείς την γνώμη σας!

Recommended site for football streaming: First Row Sports

Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds! Close

Powered By | blogger widgets

 
Copyright © 2010 - 2016. AEK Fans Blog - All Rights Reserved
Created by Dimitris Pourn