Δωρεάν μάθημα ζωής για ΟΛΟΥΣ! | AEK Fans Blog

Δωρεάν μάθημα ζωής για ΟΛΟΥΣ!

Written By Juker on Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016 | 22:31

Ο Τάσος Νικολόπουλος υποκλίνεται στο μεγαλείο ψυχής της Μάρτσια Μαλσάρ και γράφει στο sportfm.gr για το δωρεάν μάθημα ζωής που έστειλε στην τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων. 


Παραολυμπιακοί Αγώνες δεν έχουν την λάμψη των Ολυμπιακών Αγώνων. Το ενδιαφέρον είναι σίγουρα περιορισμένο και καλό είναι να μην μιλήσουμε για την Ελλάδα. Δεν μας συμφέρει. Δεν «πουλάνε» ρε παιδί μου… Ας είμαστε ειλικρινείς και ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Αλλά στη χθεσινή τελετή έναρξης των Αγώνων του Ρίο, μπροστά στην εικόνα με την Μάρτσια Μαλσάρ δεν μπορεί κάποιος να μην ανατριχιάσει, να μην συγκινηθεί και γιατί όχι, να μην βουρκώσει κιόλας…

Η εν λόγω ΚΥΡΙΑ, με όλα τα γράμματα κεφαλαία, έδωσε δωρεάν, αλλά πάνω απ’ όλα, ΤΕΡΑΣΤΙΟ μάθημα ζωής σε όλη την υφηλιο. Και στους παρευρισκόμενους στις εξέδρες του «Μαρακανά» και σε αυτούς που παρακολουθούσαν την τελετή από τους τηλεοπτικούς δέκτες, αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους που είδαν την είδηση και το βίντεο, που κάνει από τα ξημερώματα τον γύρο του κόσμου! Γιατί; Διότι, λίγο αφότου παρέλαβε την ολυμπιακή φλόγα, έχασε την ισορροπία της λόγω της δυνατής βροχόπτωσης και έπεσε κάτω. Παρ’ όλα αυτά δεν πτοήθηκε και εν μέσω δυνατών χειροκροτημάτων από τους θεατές, σηκώθηκε και συνέχισε χαμογελαστή την διαδρομή της.

Κάτι, δηλαδή να πέσει και να σηκωθεί, που ασφαλώς και θα έχει κάνει ξανά και ξανά στο παρελθόν στη διαδρομή της ζωής της. Όχι γιατί ήταν δυνατή σωματικά, αλλά γιατί διαθέτει ΜΕΓΑΛΕΙΟ ψυχής. Και αυτό ισχύει για όλους τους ανθρώπους με αναπηρίες. Άλλωστε, πολλές φορές μας έχουν στείλει μηνύματα και μας έχουν κάνει δωρεάν μαθήματα ζωής. Γι’ αυτό και το μήνυμα της τελετής έναρξης ήταν: «η καρδιά δεν έχει όρια. Όλοι μας έχουμε καρδιά», θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αναδειχθεί το θέμα της ισότητας μεταξύ των ανθρώπων. Αυτών που είναι οι πραγματικοί ήρωες και νικητές της ζωής.

Το 1984 η Μάρτσια Μαλσάρ, που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, έγινε η πρώτη Βραζιλιάνα, που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες και συγκεκριμένα στα 200μ. C6. Πήρε άλλα δύο μετάλλια σε αυτούς τους Αγώνες και άλλο ένα το 1988. Ακόμη και να μην είχε ανέβει ποτέ στο βάθρο, έχει κατακτήσει το μεγαλύτερο μετάλλιο, αυτό της ζωής. Και αυτό έχει μεγαλύτερη αξία και λάμψη. Από αυτή την λάμψη οφείλουμε ΟΛΟΙ να πάρουμε κάτι. Ας κρατήσουμε επίσης το χαμόγελό της, αλλά όχι και τα δάκρυά μας για μια από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού.

*sport-fm.gr

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε και εσείς την γνώμη σας!

Recommended site for football streaming: First Row Sports

Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds! Close

Powered By | blogger widgets

 
Copyright © 2010 - 2016. AEK Fans Blog - All Rights Reserved
Created by Dimitris Pourn