Υποβιβασμός, αποβολή, αφαίρεση τίτλων για τον ΟΣΦΠ! | AEK Fans Blog

Υποβιβασμός, αποβολή, αφαίρεση τίτλων για τον ΟΣΦΠ!

Written By d pourn on Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016 | 14:19

Διαβάστε ποιες είναι οι εξοντωτικές ποινές με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπος ο Ολυμπιακός αν το Συμβούλιο Εφετών υιοθετήσει την πρόταση Δασκαλόπουλου για Μαρινάκη και στημένα.


Αμέσως μετά την είδηση με την εισήγηση του εισαγγελέα για παραπομπή και προφυλάκιση του Μαρινάκη η εφημερίδα «Live Sport» παραθέτει τις βαρύτατες ποινές -βάσει του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ- οι οποίες μπορούν να είναι καταπέλτης για τους «ερυθρόλευκους», αν το Συμβούλιο Εφετών αποδεχθεί την πρόταση Δασκαλόπουλου.

Τι μπορεί να συμβεί, λοιπόν, στις ομάδες των οποίων αξιωματούχος έχει εμπλοκή σε στήσιμο αγώνα;

Αφαίρεση τροπαίων

Ο Πειθαρχικός Κώδικας αναφέρει πως στα φυσικά και νομικά πρόσωπα οι ποινές που μπορούν να επιβληθούν είναι: προειδοποίηση, επίπληξη, χρηματική ποινή, επιστροφή τροπαίων.

Υποβιβασμός και αφαίρεση βαθμών

Επίσης σε σχετικό άρθρο για την ομάδα που είναι υπαίτια και η δωροδοκία σχετίζεται με αποτέλεσμα αγώνα, τότε τιμωρείται με υποβιβασμό και αφαίρεση έξι βαθμών από το πρωτάθλημα της κατηγορίας που θα δικαιούται να μετέχει, αλλά και χρηματική ποινή 300.000 ευρώ.

Σε περίπτωση που το αδίκημα είναι η χειραγώγηση και υπαίτια είναι ομάδα ή αξιωματούχος της, τότε η τιμωρία είναι ο υποβιβασμός και η χρηματική ποινή των 300.000 ευρώ.

Αποβολή από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Όλα τα παραπάνω θα έχουν επίπτωση στον Ολυμπιακό και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς εκτός από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ -η οποία μπορεί να παρέμβει αυτεπάγγελτα ή μετά από καταγγελία που θα γίνει σε βάρος του Ολυμπιακού- υπάρχει και η UEFA.

Τα πειθαρχικά όργανα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας μπορούν να επιληφθούν με τη σειρά τους, όπως έχουν κάνει και με περιπτώσεις άλλων ομάδων με πρόσφατα παραδείγματα τον Ολυμπιακό Βόλου και τη Φενέρμπαχτσέ.

*aek1924.gr

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε και εσείς την γνώμη σας!

Recommended site for football streaming: First Row Sports

Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds! Close

Powered By | blogger widgets

 
Copyright © 2010 - 2016. AEK Fans Blog - All Rights Reserved
Created by Dimitris Pourn