Η ημέρα που δεν θα ξεχάσει κανείς! | AEK Fans Blog

Η ημέρα που δεν θα ξεχάσει κανείς!

Written By geopu21 on Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016 | 22:46

Ο αριθμός "21" είναι σημαδιακός για την ΑΕΚ και για το οπαδικό της κίνημα, την Original. Αναπόσπαστο κομμάτι της αποτελεί αναμφίβολα ο Νίκος Ξηροκώστας, μια από τις εμβληματικότερες μορφές της, ο οποίος παρά το γεγονός ότι εδώ και 21 χρόνια ζει σε αναπηρικό καρότσι, βρίσκεται πάντα στο πλάι της, όπου αγωνίζονται τα -για τον ίδιο- τρία ομορφότερα γράμματα της ζωής του.


Ήταν 10 Σεπτεμβρίου 1995, όταν έμελλε να αλλάξουν τα πάντα και τίποτα πλέον δεν θα ήταν το ίδιο. Μαζί με πολλούς άλλους φίλους της ΑΕΚ βρέθηκε στο Χαριλάου για τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Άρη. Να υπενθυμιστεί ότι το 1995 το συγκεκριμένο γήπεδο είχε κριθεί ακατάλληλο, από την αρμόδια επιτροπή και η διορία που είχε δοθεί για τις επισκευές των κιγκλιδωμάτων έληγε στις 6 Σεπτεμβρίου.

Tέσσερις μέρες αργότερα θα γινόταν ο αγώνας πρωταθλήματος μεταξύ του Aρη και της AEK. Χιλιάδες οπαδοί του "Δικεφάλου"στριμώχνονται σε χώρο των εξεδρών που δεν χωράει ούτε τους μισούς. Το κιγκλίδωμα υποχωρεί και πέφτει πάνω στο νεαρό οπαδό της AEK, Nίκο Ξηροκώστα, τσακίζοντάς του τη σπονδυλική στήλη και αφήνοντάς τον ανάπηρο για το υπόλοιπο της ζωής του.
Το γεγονός αυτό δεν το απομάκρυνε ποτέ από την αγαπημένη του ομάδα, αλλά συνέχισε να βρίσκεται στο πλευρό της είτε αφορά ποδοσφαιρικό αγώνα είτε μπάσκετ είτε βόλεϊ. Ήταν μέχρι και στην άφιξη του Λέσκοτ στο αεροδρόμιο "Ελ Βενιζέλος". Έχει χειροκροτηθεί από αντίπαλους οπαδούς, αλλά έχουν υπάρξει και αυτοί που έχουν βγάλει τα ζωώδη ένστικτά τους με συνθήματα για το πρόβλημά του. Το πάθος συνεχίζει να ξεχειλίζει για τον ίδιο και έχει γίνει σύμβολο για το ενωσίτικο οπαδικό κίνημα.
Ο ίδιος κινήθηκε δικαστικά, ζητώντας αποζημίωση για το ατύχημά του και το 2012 ήρθε η δικαίωση.
Το δικαστήριο επιδίκασε τελεσίδικα αποζημίωση ύψους 400.000 ευρώ, την οποία όφειλε να καταβάλει η διοργανώτρια αρχή, που εκείνη την περίοδο ήταν η ΕΠΑΕ. Από το 2006, όταν η ΕΠΑΕ (Ένωση Β'-Γ' Εθνικής) ανέλαβε τη διοργάνωση των πρωταθλημάτων στις χαμηλότερες κατηγορίες κι η Super League ανέλαβε την 1η κατηγορία, οι υποχρεώσεις των προηγούμενων χρήσεων μεταφέρθηκαν στην Ένωση Β' - Γ' Εθνικής. Ως εκ τούτου, η εκτέλεση της ποινής που ζητήθηκε να πραγματοποιηθεί τώρα να αφορά στη σημερινή διοργανώτρια των πρωταθλημάτων της Football League και Football League 2.Δημοσίευση σχολίου

Πείτε και εσείς την γνώμη σας!

Recommended site for football streaming: First Row Sports

Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds! Close

Powered By | blogger widgets

 
Copyright © 2010 - 2016. AEK Fans Blog - All Rights Reserved
Created by Dimitris Pourn