Το κώλυμα που στέλνει τον Σιδηρόπουλο στο Καραϊσκάκη! | AEK Fans Blog

Το κώλυμα που στέλνει τον Σιδηρόπουλο στο Καραϊσκάκη!

Written By Juker on Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016 | 15:47

Ο Βασίλης Βέργης γράφει γιατί ο Τάσος Σιδηρόπουλος είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ φαβορί να σφυρίξει στο ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ και αποκαλύπτει το παρασκήνιο και για τις υποθέσεις Παππά, Σπάθα, Δημητρόπουλου.


Το γράφουμε τώρα, δέκα ημέρες πριν από το ντέρμπι της μεθεπόμενης Κυριακής 2 Οκτωβρίου Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Ο Τάσος Σιδηρόπουλος δεν είναι απλά ΤΟ φαβορί για να το διευθύνει, αλλά μοιάζει σχεδόν απίθανο να συμβεί οτιδήποτε άλλο, δηλαδή να υπάρξει κάποια διαφορετική επιλογή.

Είναι δεδομένο ότι ο Δημήτρης Σαραϊδάρης θα ορίσει τον κορυφαίο Έλληνα ρέφερι στο πρώτο ντέρμπι της φετινής σεζόν και η λογική «λέει» πως (θα) είναι απίθανο να διατυπώσει διαφορετική άποψη ο Δημήτρης Γκρούτσης. Ακόμη όμως κι αν συμβεί το... αδιανόητο από τον αρχιδιαιτητή της ΕΠΟ, θεωρείται ηλίου φαεινότερον πως ο Κύρος Βασσάρας δεν θα μπορούσε ΠΟΤΕ να αρνηθεί την πρόταση για ορισμό του ρέφερι που η ΟΥΕΦΑ επέλεξε πριν από λίγους μήνες για το Euro και τον εμπιστεύεται μαζί με τους συνεργάτες του στα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αποκαλύπτουμε σήμερα μία σημαντική λεπτομέρεια η οποία εξηγεί γιατί το κώλυμα που δήλωσε ο Τάσος Σιδηρόπουλος και ο μη ορισμός του στα παιχνίδια (και) αυτής της αγωνιστικής, ήρθαν «κουτί» στον αρχιδιαιτητή της Super League Δημήτρη Σαραϊδάρη ο οποίος θέλει τον Ροδίτη στο ντέρμπι του Φαλήρου. Και τον θέλει επειδή επιθυμεί να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Διότι ακόμη και τυχόν λάθη αν (ο μη γένοιτο) κάνει ο Σιδηρόπουλος ουδείς δικαιούται να... ψέξει τους Σαραϊδάρη, Γκρούτση και Βασσάρα αν έχουν επιλέξει και ορίσει τον καλύτερο. Ενώ ΚΑΘΕ άλλη περίπτωση μπορεί να «εγείρει» ενστάσεις ή ακόμη και να δημιουργήσει «χαμό» σε ένα πρωτάθλημα το οποίο έχει ξεκινήσει καλά.

Ο Σιδηρόπουλος λοιπόν ενημέρωσε (και την ΕΠΟ και) τους αρχιδιαιτητές δηλώνοντας κώλυμα, ζητώντας να μην οριστεί σε ματς σίγουρα του Σαββάτου, καθώς επρόκειτο να επιστρέψει σήμερα Παρασκευή στη Ρόδο, μέσω Φραγκφούρτης. Για τον Σαραϊδάρη αυτό ήταν... βούτυρο στο ψωμί.

Δεν ήθελε να ορίσει τον Σιδηρόπουλο σε παιχνίδι αυτής της αγωνιστικής για να μην του πει κάποιος ότι έβαλε έναν διαιτητή να παίξει μόλις 48 ώρες έπειτα από ένα κοπιαστικό ταξίδι, αλλά ο βασικός λόγος ήταν άλλος. Ο αρχιδιαιτητής θεώρησε ότι ουσιαστικά έτσι προστατεύει τον Σιδηρόπουλο από μια... κακοτοπιά σε κάποιο παιχνίδι και ενδεχόμενη κακή βαθμολογία ενός παρατηρητή (από τον... γνωστό πίνακα!). Είναι πρόσφατο το «φαινόμενο Γιανναδάκη» που... είδε «κακή» την εξαιρετική διαιτησία του Σιδηρόπουλου στο παιχνίδι Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός.

Μια αντίστοιχη περίπτωση θα δημιουργούσε σίγουρα πρόβλημα στον επικείμενο ορισμό του στο ντέρμπι, αφού αν υπήρχε παραπομπή θα φώναζε ο Ολυμπιακός που στο παρελθόν δεν έχει... τρελαθεί στην προοπτική να διευθύνει ντέρμπι του ο Ροδίτης ρέφερι. Άλλωστε οι «ερυθρόλευκοι» δεν θεωρούν «κορυφαίο» Ελληνα ρέφερι τον Σιδηρόπουλο για λόγους που εκείνοι γνωρίζουν...

Ετσι, λοιπόν, το «κώλυμα Σιδηρόπουλου» έδωσε την ευκαιρία στον Σαραϊδάρη να μην τον ορίσει γι αυτή την αγωνιστική ώστε να τον έχει έτοιμο για το μεγάλο ματς του Φαλήρου.

Τι γίνεται με Παππά και Σπάθα, Δημητρόπουλο
Όπως είναι γνωστό για τρίτη σερί αγωνιστική έμειναν εκτός ορισμών οι Παππάς, Βοσκάκης, Δημητρόπουλος και Σπάθας. Παρά τα όσα ο ίδιος ο Ανδρέας Παππάς υποστήριζε στις αρχές της εβδομάδας και την πεποίθησή του ότι θα επέστρεφε στα γήπεδα, το όνομά του δεν έπεσε στο τραπέζι των ορισμών ούτε από τον Δημήτρη Γκρούτση. Ο οποίος γνώριζε την κάθετα αρνητική θέση του Σαραϊδάρη.

Το θέμα πάντως που αναμένεται να απασχολήσει τις επόμενες ημέρες είναι αυτό των Σπάθα και Δημητρόπουλου. Οι δύο διαιτητές είναι ανάμεσα στους εμπλεκόμενους (με βάση την έρευνα και τις προτάσεις των δικαστικών λειτουργών Αρ. Κορέα, Γ. Ανδρεάδη και Στ. Δασκαλόπουλο) για την υπόθεση της «Εγκληματικής Οργάνωσης».

Όμως για την ώρα δεν έχει υπάρξει ούτε παραπομπή-τιμωρίας τους στην Επιτροπή Δεοντολογίας ούτε καν σχετικό ενημερωτικό έγγραφο της ΕΠΟ προς τους αρχιδιαιτητές με το οποίο να τους γνωστοποιούν το θέμα και να μπορούν εκείνοι να είναι τυπικά καλυμμένοι ώστε να μην τους ορίζουν σε παιχνίδια.

Ο Δημήτρης Σαραϊδάρης έχει ζητήσει από την Super League να μεριμνήσει για να τον ενημερώσουν επίσημα αν υπάρχουν «θέματα» που αφορούν κάποιους διαιτητές (φωτογραφίζοντας τους δύο προαναφερόμενους) ενώ έχει ανακοινώσει στην Λίγκα πως στα πλαίσια της «ήρεμης εξέλιξης στο πρωτάθλημα» δεν θα ορίσει ρέφερι που εκείνος κρίνει δίχως να αναφερθεί σε ονόματα.

Πάντως είναι απόλυτα λογικό να ζητάει ο αρχιδιαιτητής την κάλυψη από την Super League καθώς ουδείς μπορεί να αποκλείσει ενδεχόμενο «νομικής προσφυγής» κάποιων εκ των «κομμένων» που παραμένουν στους πίνακες αν δεν υπάρξει και η ξεκάθαρη αιτιολογημένη θέση των ανθρώπων που κάνουν τους ορισμούς. Ασχέτως βέβαια αν όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα γνωρίζει ότι δεν ορίζονται οι διαιτητές οι οποίοι πολλάκις έχουν προκαλέσει με τα σφυρίγματά τους την κοινή γνώμη. Και πως από τους... επανακάμψαντες, οι Αρετόπουλος και Μάνταλος είναι διεθνείς, ενώ ο Μήτσιος μπήκε από την... κερκόπορτα που του άνοιξε ο επιδιαιτητής Κύρος Βασσάρας.

*sdna.gr

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε και εσείς την γνώμη σας!

Recommended site for football streaming: First Row Sports

Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds! Close

Powered By | blogger widgets

 
Copyright © 2010 - 2016. AEK Fans Blog - All Rights Reserved
Created by Dimitris Pourn