Ποινές ΣΟΚ για Ολυμπιακό! | AEK Fans Blog

Ποινές ΣΟΚ για Ολυμπιακό!

Written By d pourn on Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016 | 14:18

Διαβάστε τι μπορεί να συμβεί στην ομάδα του Πειραιά στην περίπτωση που το Συμβούλιο Εφετών υιοθετήσει την πρόταση Δασκαλόπουλου για Μαρινάκη


Η εφημερίδα LIVE SPORT σε δημοσίευμά της παραθέτει τις βαρύτατες ποινές, βάσει του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπος ο Ολυμπιακός στην περίπτωση που το Συμβούλιο Εφετών αποδεχθεί την εισήγηση Δασκαλόπουλου για τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Υπενθυμίζεται πως ο εισαγγελέας εφετών έχει εισηγηθεί την παραπομπή σε δίκη του Μαρινάκη, αλλά και την προφυλάκιση του διοικητικού ηγέτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, στις ομάδες των οποίων αξιωματούχος έχει εμπλοκή σε στήσιμο αγώνα, μπορούν να συμβούν τα εξής:

Αφαίρεση τροπαίων

Ο Πειθαρχικός Κώδικας αναφέρει πως στα φυσικά και νομικά πρόσωπα οι ποινές που μπορούν να επιβληθούν είναι: προειδοποίηση, επίπληξη, χρηματική ποινή, επιστροφή τροπαίων.

Υποβιβασμός και αφαίρεση βαθμών

Επίσης σε σχετικό άρθρο για την ομάδα που είναι υπαίτια και η δωροδοκία σχετίζεται με αποτέλεσμα αγώνα, τότε τιμωρείται με υποβιβασμό και αφαίρεση έξι βαθμών από το πρωτάθλημα της κατηγορίας που θα δικαιούται να μετέχει, αλλά και χρηματική ποινή 300.000 ευρώ.

Σε περίπτωση που το αδίκημα είναι η χειραγώγηση και υπαίτια είναι ομάδα ή αξιωματούχος της, τότε η τιμωρία είναι ο υποβιβασμός και η χρηματική ποινή των 300.000 ευρώ.

Αποβολή από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Όλα τα παραπάνω θα έχουν επίπτωση στον Ολυμπιακό και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς εκτός από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ -η οποία μπορεί να παρέμβει αυτεπάγγελτα ή μετά από καταγγελία που θα γίνει σε βάρος του Ολυμπιακού- υπάρχει και η UEFA.

Τα πειθαρχικά όργανα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας μπορούν να επιληφθούν με τη σειρά τους, όπως έχουν κάνει και με περιπτώσεις άλλων ομάδων με πρόσφατα παραδείγματα τον Ολυμπιακό Βόλου και τη Φενέρμπαχτσέ.

*aek365.com

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε και εσείς την γνώμη σας!

Recommended site for football streaming: First Row Sports

Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds! Close

Powered By | blogger widgets

 
Copyright © 2010 - 2016. AEK Fans Blog - All Rights Reserved
Created by Dimitris Pourn