Έκλεισε ΜΕΓΑΛΟ DEAL ο Μελισσανίδης! | AEK Fans Blog

Έκλεισε ΜΕΓΑΛΟ DEAL ο Μελισσανίδης!

Written By geopu21 on Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016 | 21:22

Εγκαινιάσθηκαν οι χερσαίες εγκαταστάσεις της HEC στον Πειραιά.


Την επέκταση των δραστηριοτήτων της Hellenic Environmental Center στη Ν. Αφρική, την Αίγυπτο (Σουέζ), τον Παναμά και τη Τζαμάικα ανήγγειλε ο πρόεδρος της εταιρείας Δημήτρης Μελισσανίδης στην τελετή εγκαινίων των χερσαίων εγκαταστάσεων της HEC που πραγματοποιήθηκε απόψε στον Πειραιά.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται από το 1993 στη συλλογή και διαχείριση πετρελαιοειδών ναυτιλιακών καταλοίπων, με εγκαταστάσεις εκτός από τον Πειραιά, στο Αμβούργο και το Γιβραλτάρ.

Για μια εγκατάσταση που κατατάσσει την Ελλάδα στις πιο προηγμένες χώρες στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος, από μια εταιρεία που εξαπλώνεται στις διεθνείς αγορές σε περίοδο εθνικής και παγκόσμιας κρίσης έκανε λόγο στην ομιλία του ο κ. Μελισσανίδης.

Πρόκειται, όπως είπε, για μια καθαρά ελληνική εταιρεία – πρότυπο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο που εισήγαγε με πρωτοποριακό τρόπο την διασύνδεση της ναυτιλίας με την ενέργεια και την προστασία του περιβάλλοντος.

Πρόσθεσε ότι η εγκατάσταση λειτουργεί σε αστικό περιβάλλον με διεθνώς κατοχυρωμένη πατέντα που την κατατάσσει πρωτοπορία της τεχνογνωσίας ενώ είναι η πρώτη εταιρεία στην Ευρώπη που πιστοποιήθηκε σύμφωνα με το πρότυπο ISO 16304:2013 από το Φεβρουάριο του 2014 για την διευθέτηση των λιμενικών εγκαταστάσεων διαχείρισης καταλοίπων.

Η εγκατάσταση λειτουργεί σε έκταση 35 στρεμμάτων, στη θέση που λειτουργούσαν παλαιότερα εγκαταστάσεις τροφοδοσίας της ΒΡ τις οποίες εξαγόρασε η HEC το 2013. Εκεί καταλήγουν με ειδικά διασκευασμένα πλοία ή με βυτιοφόρα, ναυτιλιακά κατάλοιπα για τα οποία ισχύουν διεθνείς κανονισμοί που επιβάλλουν τη συλλογή και διαχείρισή τους ώστε να μην απορρίπτονται στη θάλασσα με όλες τις δυσμενείς περιβαλλοντικές συνέπειες που θα επέφερε αυτή η πρακτική.

«Η λειτουργία της μονάδας, εφαρμόζοντας το νέο πρωτοποριακό μοντέλο διαχείρισης καταλοίπων, έχει τη δυνατότητα να επεξεργάζεται με τον πιο αποδοτικό και οικολογικά ασφαλή τρόπο τα κατάλοιπα που είναι πλέον υποχρεωμένα να παραδίδουν τα πλοία που προσεγγίζουν το λιμάνι του Πειραιά, το οποίο πλέον με τη λειτουργία της εγκατάστασης αυτής, μπορεί να υπερηφανεύεται ότι αποτελεί το απόλυτο «Πράσινο» Λιμάνι», τονίζεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

*economy365.gr
Δημοσίευση σχολίου

Πείτε και εσείς την γνώμη σας!

Recommended site for football streaming: First Row Sports

Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds! Close

Powered By | blogger widgets

 
Copyright © 2010 - 2016. AEK Fans Blog - All Rights Reserved
Created by Dimitris Pourn