ΑΕΚ: Παρούσα την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Σμύρνης | AEK Fans Blog

ΑΕΚ: Παρούσα την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Σμύρνης

Written By Panagiotis Dim on Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016 | 19:28

Το Σάββατο θα γίνει ένα ιστορικό γεγονός στη Σμύρνη αφού μετά το 1922 και τον Εθν-ιερομάρτυρα Χρυσόστομο θα γίνει η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη, Βαρθολομαίου. Εκεί, θα... βρεθεί και η ΠΑΕ ΑΕΚ, που θα εκπροσωπηθεί από τον πρόεδρό της, Ευάγγελο Ασλανίδη.


Όπως γνωστοποίησε η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ με δελτίο Τύπου:

«Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ευάγγελος Ασλανίδης, θα εκπροσωπήσει την ΑΕΚ στην τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Σμύρνης, Βαρθολομαίου, που θα λάβει χώρα το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 18.00 στον ναό του Αγίου Βουκόλου Σμύρνης, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη και πολλών Ιεραρχών.

Ο νέος Μητροπολίτης Σμύρνης, Bαρθολομαίος Σαμαράς (κατά κόσμον Mιχαήλ) γεννήθηκε στα Aνω Λεχώνια Bόλου το 1972, αποφοίτησε από το Πρότυπο Κλασικό Λύκειο Bόλου το 1990, είναι πτυχιούχος του Tμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Aριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Tμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ιδίου Πανεπιστημίου και διετέλεσε επί πενταετία αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου.

Χειροτονήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου στο Φανάρι από τον Oικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Bαρθολομαίο και είναι ο πρώτος Μητροπολίτης Σμύρνης, μετά την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922. Τελευταίος Μητροπολίτης ήταν ο Εθνοϊερομάρτυς Σμύρνης Χρυσόστομος».

Πηγή: newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε και εσείς την γνώμη σας!

Recommended site for football streaming: First Row Sports

Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds! Close

Powered By | blogger widgets

 
Copyright © 2010 - 2016. AEK Fans Blog - All Rights Reserved
Created by Dimitris Pourn