Η Mirror για την ΑΕΚ, το «Νίκος Γκούμας» και το νέο γήπεδο | AEK Fans Blog

Η Mirror για την ΑΕΚ, το «Νίκος Γκούμας» και το νέο γήπεδο

Written By geopu21 on Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016 | 22:28

Σε αφιέρωμά της για τα «χαμένα ιστορικά γήπεδα» η «Mirror» φιλοξενεί και το «Νίκος Γκούμας», ενώ αναφέρεται και στις κινήσεις της ΑΕΚ για την επιστροφή της στη Νέα Φιλαδέλφεια. 


Σε ένα εκτενές αφιέρωμα που φιλοξενεί στην διαδικτυακή της έκδοση, η «Mirror» κάνει αναφορά και στο «Νίκος Γκούμας». Θέμα είναι τα «χαμένα ιστορικά» γήπεδα και ανάμεσά τους βρίσκεται και το παλιό σπίτι της ΑΕΚ. Αφού κάνει μια σύντομη ιστορική αναδρομή, η «Mirror» αναφέρεται και στα σχέδια των κιτρινόμαυρων για την επιστροφή τους στα πάτρια εδάφη.

«Το γήπεδο αρχικά ονομαζόταν “Στάδιο Νέας Φιλαδέλφειας” αλλά στις αρχές του 90 πήρε το όνομα του πρώην προέδρου της ομάδας Νίκου Γκούμα, ο οποίος συνέβαλε στην γενικότερη κατασκευή του και στην μετέπειτα επέκτασή του. 

Αργότερα ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Γιάννης Γρανίτσας, αποφάσισε την κατεδάφισή του. Υποστήριξε ότι το γήπεδο ήταν πολύ παλιό αλλά και επιβαρυμένο από τον σεισμό της Αθήνας το 1999. Στο τελευταίο ματς στο γήπεδο, η ΑΕΚ επικράτησε με σκορ 4-0 απέναντι στον Άρη. 

Η ΑΕΚ μετακόμισε στο Ολυμπιακό Στάδιο και σχεδιάζει την ανέγερση νέου γηπέδου χωρητικότητας 31.000 θέσεων στον ίδιο χώρο με το "Νίκος Γκούμας" το οποίο θα ονομάζεται "Αγιά Σοφιά"».

*sport-fm.gr

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε και εσείς την γνώμη σας!

Recommended site for football streaming: First Row Sports

Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds! Close

Powered By | blogger widgets

 
Copyright © 2010 - 2016. AEK Fans Blog - All Rights Reserved
Created by Dimitris Pourn