Ένα πρωτοσέλιδο που δεν υποτιμά τη νοημοσύνη των αναγνωστών (pic) | AEK Fans Blog

Ένα πρωτοσέλιδο που δεν υποτιμά τη νοημοσύνη των αναγνωστών (pic)

Written By geopu21 on Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016 | 23:42

Η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να πατήσει στην κορυφή, πληρώνοντας τον κακό της εαυτό απέναντι στον Ηρακλή, κάτι που επισήμανε και η «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» με ένα πρωτοσέλιδο που πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα στον οπαδικό Τύπο.


«Μας αδίκησε ο διαιτητής γιατί με τα φάουλ που έδινε... μας έκοβε το ρυθμό». Στα πρωτοσέλιδα των οπαδικών εφημερίδων, έχουμε δει τα πάντα τα τελευταία χρόνια (και τις τελευταίες μέρες). Ακόμη και τις πιο αστείες δικαιολογίες για να καλύψουν τα αγωνιστικά κακώς κείμενα μίας ομάδας. Και σε μια προσπάθεια που καταβάλλεται να αποκτήσουμε υγιές ποδόσφαιρο, αναμφισβήτητα και ο αθλητικός Τύπος φέρει το δικό του τεράστιο μερίδιο ευθύνης.

Υπό αυτή την έννοια, λοιπόν, το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ώρα για Σπορ» αποτελεί μια σημαντική εξαίρεση στο γενικό κανόνα των φτηνών δικαιολογιών. Η εφημερίδα που είναι φίλα προσκείμενη στην ΑΕΚ, κρεμάστηκε σήμερα το πρωί στα περίπτερα της χώρας με κεντρικό τίτλο «Για τα μπάζα!», αποτυπώνοντας την εικόνα των παικτών της «Ένωσης» στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή που έληξε ισόπαλη.

Δεν έψαξε -όπως είθισται στις περισσότερες περιπτώσεις- για δικαιολογίες, επικαλούμενη τη διαιτησία ή άλλους παράγοντες και εστίασε στην κακή αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο τίτλος μπορεί να θεωρηθεί σκληρός από κάποιους, αλλά τουλάχιστον αντανακλά μια αγωνιστική πραγματικότητα της Ένωσης στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή και δεν επιχειρεί να βγάλει... τρελούς όσους είδαν το παιχνίδι του ΟΑΚΑ. Θα μπορούσαν να γραφτούν άρθρα για δύο πέναλτι που δεν δόθηκαν (σ.σ. πιστεύετε ότι έχει σημασία αν υπήρξαν στην πραγματικότητα, ή αν αυτό επιβάλλει η πλύση εγκεφάλου των οπαδικών μαζών), αλλά στην πρώτη σελίδα της «κιτρινόμαυρης» εφημερίδας, δεν υπήρξε η παραμικρή αναφορά στη διαιτησία.

Γενικότερα, πάντως, και η ΠΑΕ ΑΕΚ (όχι μόνο τα αθλητικά μέσα που πρόσκεινται φιλικά στην Ένωση) έχει επιλέξει ένα διαφορετικό δρόμο στην επικοινωνία της, σε σχέση με άλλες ΠΑΕ. Προσπαθεί να χτίσει μια σχέση ειλικρίνειας με τους φιλάθλους της ομάδας, δείχνοντας εμπιστοσύνη και σεβασμό στην κρίση τους, ακόμη και μετά από ανεπιτυχή αποτελέσματα. Αν μη τι άλλο η ΠΑΕ ΑΕΚ ακολουθεί το δικό της ξεχωριστό δρόμο και στο συγκεκριμένο νευραλγικό κομμάτι της λειτουργίας κάθε υγιούς αθλητικού οργανισμού. Μακριά από κοροϊδίες, μακριά από εσκεμμένη παραπληροφόρηση και φυσικά μακριά από κάθε προσπάθεια χειραγώγισης της ελεύθερης κρίσης των φιλάθλων της.

Η «Ώρα για Σπορ« έκανε σήμερα ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Και μακάρι να φτάσουμε στο σημείο να δούμε τέτοια πρωτοσέλιδα και μετά από ντέρμπι, όταν η αδρεναλίνη Τύπου και οπαδών χτυπάει... κόκκινο!

Δείτε το σημερινό πρωτοσέλιδο της «ΩΡΑΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ»

*sdna.gr

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε και εσείς την γνώμη σας!

Recommended site for football streaming: First Row Sports

Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds! Close

Powered By | blogger widgets

 
Copyright © 2010 - 2016. AEK Fans Blog - All Rights Reserved
Created by Dimitris Pourn