«Αλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» η παρέμβαση Μπάγεβιτς | AEK Fans Blog

«Αλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» η παρέμβαση Μπάγεβιτς

Written By geopu21 on Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016 | 22:48

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την πολύ… light ομιλία του Ντούσαν Μπάγεβιτς, που όφειλε να είναι πιο αυστηρός και απόλυτος, αλλά και για τη συνέχεια της συνεργασίας ΑΕΚ-Κετσπάγια.


Δεν ξέρεις, πλέον, με τι να απογοητευτείς περισσότερο στην ΑΕΚ. Με τον προπονητή, που δεν έχει ουδεμία σχέση με τον άνθρωπο που γνωρίσαμε ως ποδοσφαιριστή; Με τη διοίκηση, που δείχνει μια μεγάλη διστακτικότητα να κάνει μια ξεκάθαρη τοποθέτηση πάνω στο θέμα προπονητή; Ή από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, από τον οποίο (το έχω αναφέρει, ειδικά στο ραδιόφωνο, πολλές φόρες) είχα μεγάλες προσδοκίες απ’ αυτό το πόστο; Καμιά φορά η πραγματικότητα μπορεί να σε απογοητεύσει περισσότερο απ’ όσο φαντάζεσαι…

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς πήγε το απόγευμα στα Σπάτα και προχώρησε σε μία ομιλία που ήταν «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε». Ακόμα και ένας περαστικός, που δεν έχει καμία σχέση με την «Ένωση», να βρισκόταν τυχαία στα Σπάτα και να τον έφερναν εκείνη την ώρα σαν εκτελεστικό διευθυντή, θα έβρισκε να πει κάτι καλύτερο. Βέβαια, ο Μπάγεβιτς ασφαλώς μεταφέρει τις εντολές από… πάνω, από τη διοίκηση.

Και εγώ αναρωτιέμαι, μετά από όσα έχουν προηγηθεί και με έναν προπονητή, πλέον, να μοιάζει ανήμπορος ακόμα και για να δώσει κατευθύνσεις μέσα στο παιχνίδι, μπορούν να κάτσουν οι ποδοσφαιριστές με τον προπονητή να βρουν άκρη; Και αν δεν βρουν, πάμε στη Λάρισα με τον Κετσπάγια και βλέπουμε; Απίστευτα πράγματα που θα περίμενες πως θα εκλείψουν σε μία τόσο σοβαρή κρίση.

Ακόμα και αν θέλεις να στηρίξεις την επιλογή της διατήρησης στην τεχνική ηγεσία και της δεύτερης ευκαιρίας στον Κετσπάγια, είναι δυνατόν να το κάνεις με έναν τόσο άνευρο τρόπο, μετά τα όσα έχουν προηγηθεί; Μετά από ένα παιχνίδι στο οποίο οι ποδοσφαιριστές ζητούσαν από τον προπονητή να τους υποδείξει τι θα κάνουν και εκείνος βρισκόταν αλλού; Μετά την τοποθέτηση Τσιγκρίνσκι, που μίλησε για πρόβλημα στην τακτική, άρα έστω και κομψά θέτει θέμα για ευθύνες του προπονητή, δεν είναι δυνατόν τα πράγματα να λυθούν τόσο απλά ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές και κόουτς.

Θεωρώ πως ο Μπάγεβιτς θα έπρεπε να κατανοεί περισσότερο απ’ όλους πόσο δύσκολη και λεπτή είναι η κατάσταση. Στην προκειμένη περίπτωση το «θα πρέπει να βρείτε με τον προπονητή τι έφταιξε», αποτελεί μία πολύ light αντίδραση από πλευράς διοίκησης. Σε τέτοιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστής και τεχνική ηγεσία οφείλουν να αντιληφθούν, από τη στιγμή που αποφασίζεις να συνεχίσεις με αυτόν τον προπονητή, έστω και προσωρινά, πως κανένας δεν έχει άλλο περιθώριο. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται με ομιλίες σε χαμηλούς τόνους και θεωρώ πως περνάνε και λάθος μηνύματα στους ποδοσφαιριστές.

Ο Μπάγεβιτς εξακολουθεί να φυλάγεται, πιστεύω, για να μην του φορτωθεί κάποιο «φάγωμα» προπονητή, αλλά στην προκειμένη περίπτωση όφειλε να είναι πολύ πιο αυστηρός και άμεσος. Όπως όφειλε και πολλά άλλα πράγματα ως τώρα να τα έχει πάρει πάνω του και δεν το έπραξε. Με τη διστακτικότητα του αυτή, δεν κάνει καλό. Καλύτερα μία έστω και λάθος απόφαση, παρά κάποια ημίμετρα, που, όμως, διαιωνίζουν χρόνια προβλήματα.

Τώρα, εναποθέτει ο ΑΕΚτζής τις ελπίδες του στο να βρεθεί κάποιος κώδικας επικοινωνίας ανάμεσα στον Τιμούρ και τους ποδοσφαιριστές, πράγμα που αποτελεί μεγαλύτερο πρόβλημα και από τις ίδιες τις επιλογές του Γεωργιανού. Από όσους προπονητές πέρασαν από την ομάδα, από τη στιγμή που ξεκίνησε τη νέα εποχή της, τέτοια έλλειψη χημείας και συναισθηματικού δεσίματος με κάποιον από τους προπονητές δεν παρατηρήθηκε πριν. Η έλλειψη κώδικα επικοινωνίας ανάμεσα στους παίκτες και τον Κετσπάγια είναι το στοιχείο που καθιστά την κατάσταση μη αναστρέψιμη.

*sport-fm.gr

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε και εσείς την γνώμη σας!

Recommended site for football streaming: First Row Sports

Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds! Close

Powered By | blogger widgets

 
Copyright © 2010 - 2016. AEK Fans Blog - All Rights Reserved
Created by Dimitris Pourn